Błędny numer przewozowy AliExpress

Zamówiłem zegarek na AliExpress według stron śledzących i naszej Poczty Polskiej nie ma takiej przesyłki według Holenderskiej poczty przesyłka jest lecz ich śledzenie skończyło się 21-11-2017 02:34 co mam robić teraz.

Ile czasu minęlo? Pokaż ten numer.

Skontaktować się z wysyłającym by dowiedział się czemu stoi ? :smiley:

2 polubienia

kupiłeś po 11.11 i się dziwisz?
jak dobrze pójdzie to dostaniesz przed gwiazdką. Przesyłki posiadające status ‘sent’ lub ‘hand over to airline’ - trafiają do Polski po około miesiącu.

Numeru przewozowego nie podam, gdyż nie jest istotny on w sprawie. Dane z poczty Holenderskiej - -15-11-2017 06:26 The Item is at the shippers warehouse - 15-11-2017 09:40 The item is pre-advised - - 21-11-2017 02:34 The item is ready for shipment. W dniu 13 listopada zakupiłem 2 zegarki jeden został już dostarczony przez China Post Registered Air Mail a drugi zniknął w czeluściach poczty holenderskiej Postnl. Przyznam, że na wiele przesyłek pierwszy raz mam taki numer.

Zostaje czekać. Jak nie dojdzie to nie potwierdzasz otrzymania przesyłki i sprzedający kasy nie otrzyma. Musisz wiedzieć, że przesyłki dochodzą różnie. Jedne przyjdą do 30 dni, inne nawet po dwóch miesiącach co jest normalne. Poza tym Twoja przesyłka nie wyrusza w przeciągu dnia, dwóch, a dopiero jak zbierze się kontener, do którego trafi Twoja paczka. Sugerowany przedział czasowy, w którym dotrze paczka to i tak jest wyliczany od momentu wysłania tego kontenera z Chin. Co do Holandii to tam paczki czasami przesiadują. Bywa też, że paczka do samego momentu dostarczenia nie zmienia swojego statusu, nawet jak zatrzyma ją nasz urząd celny. Wybrałeś najgorętszy okres w roku. Nie dziw się, że są opóźnienia.