Błędny Service Pack 3 Windows XP Release Candidate!

Witam!

W dniu dzisiejszym pobrałem z zasobów Microsoftu Service Pack 3 Windows XP Release Candidate. Pobierałem ten plik 1,30 godziny. Niestety nie udało mi się uruchomić tego pliku tylko dlatego jest komunikat “Service Pack 3 Setup Error” o treści: " Setup cannot update your Windows XP files because the language installed on your system is different from the update language". Nie wiem jak uniknąć problemu związanego z instalacją tego pliku? Może mi ktoś podpowie lub zwróci mi uwagę na być może moje błędy.

Service Pack 3 RC dla WinXP jest wersją na anglojęzyczny system od MS. Można go zainstalować na polski system zmieniając kilka kluczy w rejestrze, albo poczekać na oficjalne wydanie dla polskiej lokalizacji…

Chodzi o to,że pobrana wersja językowa SP3 nie pasuje do Twojej wersji XP.Jak na razie wydano tylko wersję angielską i bodajże niemiecką i japońską.

od czego jest “Szukaj”?Jest temat na forum ,który mówi jak zainstalować SP3 na pl xpeku.

Aby zainstalować ten dodatek w Windows XP PL (nie ma znaczenia, czy ten system posiada sp1, sp2 czy nie posiada żadnego sp) należy:

1. Kliknij na START

2. Kliknij URUCHOM

3. Wpisz REGEDIT

4. Znajdź klucz HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Nls\Language

5. Zjedź na dół i odnajdź klucz Default

6. Modyfikuj ten klucz z 0415 na 0409

7. Odnajdź InstallLanguage

8. Modyfikuj ten klucz z 0415 na 0409

9. Uruchom ponownie komputer.

10. Teraz możesz zainstalować Service Pack 3 dla Win XP

Dobra rada: Po zainstalowaniu SP3 zmień klucze InstallLanguage i Default na standardowe.

Witam!

Dziekuję za poradę dotyczącą instalacji Sevice Pack 3 dla Windows XP. Ciągle się uczę i mam nadzieję, że w przyszłości nie będę eksperymentował z nowymi programami i pozostanę tylko przy tych, które nie sprawiają większego problemu.

Pozdrawiam

Tak, tylko że po uzyciu tego sposobu windows w połowie staje się po angielsku, a w połowie po polsku. Nie radze tego robić, ponieważ po instalcji SP3 sterowniki od Intel Audio nie dają się zainstalować.

Czy można jakoś przywrócić dawny język (Polski), bez konieczności kasowania Service Pack 3?

Cofnąć w.w. zmiany :slight_smile:

Ale to i tak nic nie daje, niektóre opisy są nadal po angielsku, radzę poczekać na finalną wersję SP3 do XP