Błędny wpis w dodaj/usuń programy

Mam pozostałość po peazip. Nie mogę usunąć ani w regscanner, ani w w regseeker.
Zainstalowałem peazip i odinstalowałem total uninstallem. Goowno pozostało. Regedit nie wyświetla klucza.
Podaję z pliku backupu, bo regseeker usuwa i natychmiast wpis wraca.

REGEDIT4
[HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Uninstall{4F8D60A8-C53D-47BD-AE5C-31AE6566D638}_is1]
“Inno Setup: Setup Version”=“5.5.9 (u)”
“Inno Setup: Icon Group”="(Default)"
“Inno Setup: User”=“User”
“Inno Setup: Language”=“default”
“InstallDate”=“20200604”
“EstimatedSize”=dword:0000049D

@iJuliusz - wymyśl usunięcie tego.
Please…

1 polubienie

Można zobaczyć co się stanie po:

CreateRestorePoint:
DeleteKey: HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Uninstall{4F8D60A8-C53D-47BD-AE5C-31AE6566D638}_is1
Reboot:

W Frst.

2 polubienia

Kilka możliwości, ale jeśli masz włączone Przywracanie systemu, to wyłącz na czas usuwania.

1. Spróbuj odszukać tym programem
    http://aka.ms/Program_Install_and_Uninstall
    Wpisując klucz z okienka powyżej, gdyby na początkowym etapie nie wykryło programu
    Restart i sprawdź

2. Użyj regseeker, usuń wpis, restart.

3. Użyj FRST, wpisując w okienko programu klucz podany wcześniej, sprawdź czy coś znajdzie w pliku wynikowym

4. Użyj FRST wpisując peazip, sprawdź plik wynikowy

2 polubienia

A w panelu dodaj/usuń masz ten wpis?
Skoro nie ma go w regedit, to tam również nie powinno.

Poza tym wydaje mi się, że w przypadku nie znalezienia pliku z instalatorem i kliknięcia usuń na liście dodaj/usuń Windows zaproponuje usunięcie wpisu z listy dodaj/usuń.

2 polubienia

Nawet FRST nie znajduje tego klucza.

Może klucz z statusem “niewidzialności”. PS. DeleteKey: ma zabezpieczenie by nie usuwać zabezpieczonych kluczy.

1 polubienie

Jakby nie. Unintalview znalazł bez nazwy i możliwości odinstalowania:

Inno Setup raczej nie wygeneruje takiego klucza automatycznie podczas tworzenia deinstalatora, nie miałoby to większego sensu. Chyba że autor paczki samorozpakowującej się uzna inaczej, ale wątpię.

Klucz wygląda na generowany z automatu.

1 polubienie

Utrafiłem dziada. Uninstallview ma opcję - otwórz deinstalatora w rejestrze. No i cały klucz usunął się i mam teraz czyściutko, czyli bez błędu wpisu w dodaj/usuń programy.
Uninstallview taki mały, a tak dużo robi. Pobrałem nawet Free Windows Registry Repair. Miałem sposób pod nosem :wink:

1 polubienie