Mam pozostałość po peazip. Nie mogę usunąć ani w regscanner, ani w w regseeker.
Zainstalowałem peazip i odinstalowałem total uninstallem. Goowno pozostało. Regedit nie wyświetla klucza.
Podaję z pliku backupu, bo regseeker usuwa i natychmiast wpis wraca.
Kilka możliwości, ale jeśli masz włączone Przywracanie systemu, to wyłącz na czas usuwania.
Spróbuj odszukać tym programem http://aka.ms/Program_Install_and_Uninstall
Wpisując klucz z okienka powyżej, gdyby na początkowym etapie nie wykryło programu
Restart i sprawdź
Użyj regseeker, usuń wpis, restart.
Użyj FRST, wpisując w okienko programu klucz podany wcześniej, sprawdź czy coś znajdzie w pliku wynikowym
A w panelu dodaj/usuń masz ten wpis?
Skoro nie ma go w regedit, to tam również nie powinno.
Poza tym wydaje mi się, że w przypadku nie znalezienia pliku z instalatorem i kliknięcia usuń na liście dodaj/usuń Windows zaproponuje usunięcie wpisu z listy dodaj/usuń.
Inno Setup raczej nie wygeneruje takiego klucza automatycznie podczas tworzenia deinstalatora, nie miałoby to większego sensu. Chyba że autor paczki samorozpakowującej się uzna inaczej, ale wątpię.
Utrafiłem dziada. Uninstallview ma opcję - otwórz deinstalatora w rejestrze. No i cały klucz usunął się i mam teraz czyściutko, czyli bez błędu wpisu w dodaj/usuń programy.
Uninstallview taki mały, a tak dużo robi. Pobrałem nawet Free Windows Registry Repair. Miałem sposób pod nosem