Siemka, od dłuższego czasu mam taki problem z internetem, że lubi zamulać, w różnych godzinach, ale w “dni szkolne” działa do 14 dobrze. Dzwoniłem do “obsługi” przyjechał jakiś debli (inaczej nie mogę tego opisać), mówię mu żeby kable sprawdził, bo z komputerem i routerem wszystko OK, to on na to - “toć to router za stary”. Jak profesjonalista próbował wejść na speedtesta (xd). Jeszcze dodam, że jak sprawdzał tym swoim urządzeniem to mówi, że wszystko u nich z połączeniem w porządku (może dlatego, że jakby przyjechał o 15-16 to by zobaczył jak wszystko jest OK…).
Myślę, że problem jest właśnie z kablami - tylko nie wiem gdzie. Byłem u kolegi sprawdziłem swój router i błędów CRC nie było 0/0 gdzie u mnie co odświeżenie nawet 250 wywala. Tak samo sprawdziłem kabel swój (RJ45 Komputer-router) - więc problemu nie ma w komputerze, ani w routerze. Połączenie jest przez ADSL. Macie jakieś porady jak to sprawdzić, bo testerem to tak cienko. Tutaj taki mały schemat
Dodam jeszcze, że tą puszkę rozebrałem, bo już nie miałem siły do tego - ale i tak to nic nie zmieniło