Błędy forum po aktualizacjach / uaktualnieniach


(freshmeat) #409

U kogo naprawione, u tego naprawione. U mnie ciągle brak ikon.

EDIT.
Po przelogować ilu działa.


#410

Firefox?? :smiley:

Wyczyść cache przeglądarki, pamięć podręczna, ciastka etc. Chociaz mnie godzinę przy kompie nie było bo księdza wizytowałem wracam, klikam na logo dobreprogramy i ikonki są, ale na Firefoksie. Na Safari, które korzysta z chromium nie ma.


(krystian3w) #411

Safari korzysta z WebKitu i raczej dalej im nie w głowie pomoc Google w rozwijaniu Blink.


(Kwasiarz) #412

Po ostatniej aktualizacji (tak mi się wydaje) z jakiegoś powodu logo forum w jego mobilnej wersji się nieco skurczyło:


W dodatku, gdy przewinie się nieco bardziej w głąb tematu i poza postami widać jedynie belkę z nazwą tematu i nazwą działu/działów, w jakim się znajduje, czcionka się stała nieco zbyt ciemna:

Z tego co widzę, to na screenshocie drugiego problemu aż tak nie widać, bo jednak da się jeszcze rozczytać, w jakim dziale dany temat jest, czy jak się nazywa, ale jednak na ekranie mojego telefonu praktycznie nazwy te zlewają się z tłem belki i za nic nie idzie tego przeczytać. Przeglądarka to Firefox 64.0.1, chociaż na 90% jestem pewien, że problem występuje też w Chrome, gdyż i na nim chwilę forum przeglądałem (właściwie to na Brave, ale dużo się te przeglądarki nie różnią na Andku).


(krzysztoft1) #413

Może wyświetliłeś stronę na urządzenia mobilne.


(freshmeat) #414

I mnie logo wygląda też na przycięte. Przed aktualizacją też tak wyglądało, po aktualizacji, wróciło do normy, po “naprawie” ikon, znowu zrobiło się takie jak ma screenie wyżej.


(~MacG) #415

Proszę, archeo przez samo forum


(krystian3w) #416

Mówisz więc, że aktualizacja sama coś wpisała do tych tematów lub w nowszej wersji silnika są jakieś rażące bugi, że łatwiej botom o rejestracje i np. umieją pomijać:

https://ssl.dobreprogramy.pl/Rejestracja.html

:question:


(~MacG) #417

Mówię że forum samo wypycha stare tematy na główną co powoduje odkopywanie tematów. Z resztą masz podany link do dyskusji do której odpowiedziałem.


(krystian3w) #418

Ja tam nie widzę linka, zakopał się gdzieś, najwyżej sam mogę otworzyć ręcznie “Start Aliexpress”. I w sumie bez uprawnień nie widzę co wykopało wątek. I post duch.4.pl też nie ruszany jakby przez nikogo (brak cytatu z nadrzędnego posta by wywalił go nadgorliwy bot @system a “system archiwizowania” grafik wyłączony od jakiegoś roku po skargach w modyfikacji postów z np. 2014).

Monitor LG 24MP59G to moja wina, bo dodałem tagowanie Discourse a nie jak na forach bez tagów, że w tytule jest “Sprzedam” / [S] (to niby jest tag).


(~MacG) #419

Kliknij sobie w strzałkę. Pokażę ci na jaki post napisałem odpowiedzi więc i zapewne znajdziesz resztę tamtej dyskusji.

Nie wiem co powoduje pojawianie się takich tematów ale znam z doświadczenia takie przypadki praktycznie od początku tego silnika tutaj bo sam wiele razy nabrałem się i odpowiadałem na tematy które mają dwa lata itp. gdzie sam błąd był już kiedyś zgłaszany.


(krystian3w) #420

Może z sekcji Sugerowane tematy - Na sugerowane tematy nie działa opcja wyciszenia wątku, mnie jakimś cudem ta sekcja pokazała temat wyciszony i widać opcja wyciszenia jakby była popsuta lub dawała mniej niż myślałem.

Ale z nią już jest dużo lepiej pokazuje tematy do maksymalnie 2 miesięcy wstecz i jak już cały przeczytałem to mam szary i takich nie otwieram.


(Bogdan_G) #421

Źle mówisz. Zobaczyłem temat. Wszedłem. Temat był sprzed czterech lat i pojawił się wpis w treści, żeby podać, jaki windows. Za chwilę pojawił się drugi wpis z tą samą treścią i trzeci, czwarty. Patrzę, że to nowy użytkownik, który zarejestrował się parę minut temu. Więc oflagowałem że spamuje.
W ten sposób temat został przywołany, a moderator wyciepał bezsens w kosmos, a nie do śmietnika.
Było już o tym na forum, nawet sam hałasowałem, że wyskakują mi w powiadomieniach tematy sprzed lat, w których brałem udział. Było wyjaśnienie i zrozumienie, dlaczego na głównej forum znalazły się wykopane tematy bez nowych postów. Gdy ktoś nie wychwycił usuwania łopaciarza, to miał tylko wykopane tematy. To tyle.

Udanego sylwestra i nie spadnij z podłogi :smiley:


(darek719) #422

@_MacG “Start w Aliexpress” to nie archeo przez forum, pojawił się tam wpis spamera, który usunąłem :slight_smile:


(krystian3w) #423

W sumie archeologia “spamerów/botów” by coś wypromować, widać wstydzą się to zrobić w nowym wątku.


(wojtek20124) #424

I weź teraz ogarnij, co tu się dzieje


(~MacG) #425

Rozumiem że to również nie błąd? W takim przypadku radzę zastanowić się czy zamiast usuwać niczym ninja archeologie i zostawiać i tak odkopane tematy na głównej. Nie lepiej dodać notkę moderatora wtedy wszyscy będą wiedzieć o co chodzi. Bo nie każdy sprawdza daty postów co widać a takie zabiegi wprowadzają po prostu w błąd.


#426

Forum wam zaraz zdechnie. Co chwile 502 bad gatwey, albo kółko się kręci i trzeba klikać kilka razy.


(Bogdan_G) #427

No to masz problem:

Przyczyny błędu HTTP 502

Wirus lub złośliwe oprogramowanie, które uszkodziło przeglądarkę lub przejęło nad nią kontrolę.
Uszkodzenie w rejestrze systemu Windows spowodowane niedawną zmianą oprogramowania związanego z plikiem Windows (zainstalowanie lub odinstalowanie).
Zewnętrzny złośliwy program zainfekował pliki przeglądarki.

Radzę temat w bezpieczeństwo i zapodaj logi FRST


(freshmeat) #428

To to tak na poważnie, czy próbujesz żartować?