Przełączyłem na skórkę fizydy. Zapisało i zmieniła się. A czat nie udało mi się włączyć. Akurat zapisuje, ale nie działa.
No to widać błąd na drodze komunikacji .
Albo serwer, albo usługa czatu.
Sprawdziłem też w EDGE - oczywiście też nie zapisuje tej zmiany.
Innymi słowy to nie problem z przeglądarką, a wyłącznie z jakimiś ustawieniami na serwerze w tej aktualizacji lub z samą aktualizacją, czy też wtyczki czatu z nią.
W weekend nie poprawią
Mnie chodziło bardziej o to że coś się zapisało, a ktoś nie doczytał co konkretnie się mimo to nie zapisuje - a nie techniczna przyczyna błędu np. niekompatybilny moduł czatu.
forum.dobreprogramy.pl##.babble-sidebar--right.babble-sidebar
Przetestowałem. W sumie działa, bo chatu nie ma, choć cała strona jest przesuwana w lewo. Ale lepsze to, niż ten wciskający się na siłę chat.
Prawdziwe rozwiązanie będzie, gdy tego normalnie nie będzie. Także czekamy redakcjo!
No i znów “mamy” setki użytkowników na forum
Aż ostatnio sam screena zrobiłem…
Prawie jak z lawinowo rosnącym udziałem instalacji Windows 10 na milionach urządzeń w całej Drodze Mlecznej, Śródziemiu i diabli wiedzą gdzie jeszcze po zaprzestaniu dystrybucji poprzednich systemów!
To wszyscy użytkownicy Windows 10, dobreprogramy chce pobić wszelkie statystyki w M$-ofcie, może wtedy dostaną profit na nowszą wersję windows server, albo w prezencie
Klasyk: “No i znów “mamy” setki użytkowników na forum”
Brakuje tylko tego jednego, jedynego, który te błędy by ogarnął.
Nie wiem jaki to miałoby mieć związek z systemem operacyjnym serwera. To raczej błąd skryptu forum lub problem z sesjami bądź jakimś cachem.
Na dodatek “wskakują” na forum tematy prehistoryczne, jak ten z 2009 roku o tabletkach na odchudzanie.
Chyba jednak potrzebne są tabletki przeczyszczające coby wzmogły aktywność serwera…
Format C:\
497 ludzi na forum
Prawdopodobnie ktoś zrobił odkop, ale jego post został usunięty przez moderatora, ale widget do wyświetlania ostatnio aktualizowanych tematów na forum już go scachował. Sytuacja była nie raz i wynika z tego jak ta funkcja została napisana. Działa tak by ze względów optymalizacyjnych. Zgaduję, że tematy są zapisywane w momencie napisania posta zamiast orania po całej bazie w przypadku każdego odświeżenia strony.