witajcie, szukajac rozwiazania po roznych forach (bez pełnego skutku) trafiłem tu, mam nadzieje ze dobrze. Prosiłbym o pomoc w ożywieniu mojego sprzetu bo od kilku dni ledwno działa. Nie chce od razu formatowac jak to zwykłem(choć ostatni format (twardy) miał miejsce 4-5mies temu i jak urzytkownik gutek ma w podpisie - Walka do końca, nie format
Przechodze do rzeczy
-niedawno zaczął się niemiłosiernie długo uruchamiac i od dlugiego czasu przy stracie systemu dlugo, przez ok.2min, wyswietla sie okno gigabyte (takie biało-fioletowe z kilkoma operacjami pod klawisze funkcyjne)
-moj comodo wywala błędy ze nalezy zamknąć proces svhost.exe
(co robie i pozniej komp zamraza sie i jedyny sposob na ponowne zadziałanie to res) -przy starcie kilka razy pojawiał sie komunikat windows services o zamknięciu chyba tak samo svhosta.exe ale poczyscilem rejestr ccleanerem i ok -przed napisaniem tego posta zmodyfikowałem pozycje startowe w msconfig, procesy ktore sa zbedne i zjadają mi pamięć -wrzucam loga hijack (moze wam pomoze)
Pokaż logi OTL, GMER.OTL uruchomiamy jako administrator.
W GMER nic nie zmieniamy -> wciskamy Szukaj (skan potrwa kilkadziesiąt minut) -> po skanie Kopiuj.Logi wklejasz na http://www.wklej.org a tutaj link do sklejki
jemenmen , dlaczego dezaktywujesz linki obejmując je znacznikiem code? Popraw to proszę tytuł tematu na konkretny oraz błędy. na forum używamy polskiej pisowni.
przeskanowałem go doktorkiem, mam wstawić przebieg skanowania ?
czy coś jeszcze będzie potrzebne?
jak narazie comodo wyświetlił 6 komunikatów o zagrożeniach w System Volume Information - Heur Suspicious@… Powiedzcie mi czy ta konfiguracja Avira-Comodo-Spybot S&D jest ok? (nie jestem zielony w sprawach PC jakby co :] )
Od wczoraj mam problemy z dzwiekiem - nagle kiedy chciałem oglądać filmiki na YT zanikł głos i nie działał tylko w przeglądarce, radio winamp grało sobie jak zwykle. Kiedy włączyłem ponownie komputer nie ma w ogole głosu, winamp wywala błąd “Błąd Nullsoft: Wyjście DirectSound v2.49(d). Nieprawidłowy sterownik DirectSound. Zainstaluj odpowiednie sterowniki lub wybierz inne urządzenie w konfiguracji. Kod błędu: 88780078.”
Dodatkowo klikając na ikonke tray głośnik systemu pojawia sie komunikat ze nie ma urzadzen miksujących i zebym zainstalował te urządzenia.
Juz tak robiłem, odinstalowywałem AUU Realteka (płyta 945-ds3) czysciłem wszystko CCleanerem restart, ponowne zainstalowanie urzadzen i działało przez kilka minut i ponownie to samo, zanik dźwięku, co robic?
Dalej wyskakuje mi przy tym komunikat Comodo o ‘svchost.exe’ a avira w tym samym czasie woła o jakichś wirusach w temp. są to pliki graficzne.
Po kilku próbach z nadzieją rozwiązania problemu samemu poddaję sie. Proszę o pomoc, nie mam sił do tego.