Błędy przy tworzeniu nowych partycji na nowym HDD


(Dawid Tworzy) #1

Witam!

Kupiełem sobie dzisiaj nowy dysk twardy o pojemności 250GB pod IDE.

Miałem już wcześniej 80GB Seagate'a, który ma dwie partycje ( C i D ).

Postanowiłem nowy dysk "obrobić" programem PartitionMagic 8.0.

Na samym początku komputer widział nowe HDD, ale nie było widać go w "Mój komputer". Dokonałem cudów, sformatowałem go NTSF i wszystko działa. Postanowiłem go podzielić na dwie partycje ( 150GB i reszta ). Tak też z małymi przeszkodami zrobiłem. Problem w tym, że na jednej partycji nie wykrywa błędów, a na drugiej nowoutworzonej wykrywa dwa błędy.

Screeny:

KLIK

KLIK

Co oznaczają te błędy? Czy moge bezpiecznie przenieść dane na nowy dysk? Jak można pozbyć się tych błędów?

[Robiłem scandisk, zmieniałem "literke" dysku, defragmentacji udałą się dzięki programowi O&O Defrag ]

EDIT

Nie wstawiaj tak dużych obrazków bezpośrednio na forum.

Obrazki zastąpiono linkami.

Sdar


(Maniooo666) #2

Witam,

a jaki masz rozmiar klastra? 512B?

Tak czy owak - zignoruj to.

Google mówi, że to znany problem.

GOOGLE: partition magic bad system file name File

I linki:

http://www.computing.net/windowsxp/wwwb ... 42060.html

http://groups.google.pl/group/alt.os.wi ... ddc04de37/

http://www.techspot.com/vb/all/windows/ ... Magic.html

http://www.x-ways.net/winhex/forum/messages/4/595.html


(Dawid Tworzy) #3

Na każdych ( nowych i starych ) partycjach mam rozmiar klastra 4kb...

Czytałem informacje w tych linkach... tak w sumie to rzeczywiście nic wielkiego się nie dzieje... dzięki za potwwierdzenie pewności maniooo.

Pozdrowienia!