Błędy z move_upload_file


(Aglasek) #1

witam

chce zrobić zwyczajne wrzucanie pliku na serwer. Możecie mi powiedzieć co może być nie tak bo przeszukałem wszystkie fora i mam dokładnie tak jak w manualu, zresztą stosuję ten skrypt już kilka razy i dzialał bez zarzutów. Oto cały skrypt który nie wrzuca pliku;/

<?php

ini_set("display_errors", "1");

error_reporting(E_ALL);


echo '


';

print_r($_FILES);



		if(move_uploaded_file($_FILES["file"]["tmp_name"], "asdf/" . $_FILES["file"]["name"]))

			echo "The file ". basename( $_FILES['file']['name']). " has been uploaded";

		else

			echo 'Error';


?>

a print_r zwraca mi Array ( [file] => Array ( [name] => nazwa_pliku.jpg [type] => [tmp_name] => [error] => 6 => 0 ) ) . O co chodzi? Te dwie pierwsze linijki do podpatrzenia błędów też nic nie pokazują


(ra-v) #2

Masz

[error] => 6

Tu jet opisane co jest grane - KLIK

Wygląda na to że nie ma katalogu /tmp/ na serwerze lub nie ma do niego dostępu.

Tu masz jedno z roziwiązań - KLIK


(Aglasek) #3

wiem w czym jest problem tylko nie wiem jak go rozwiązać

mianowicie mam np. http://mojafirma.pl/www/mojastrona/plik.php i teraz w tym plik.php jest ten kod lecz ja wykupiłem domene np. http://mojastrona.pl i skonfigurowałem na adres http://mojafirma.pl/www/mojastrona/ bo jak uruchomie plik.php z tego adresu:http://mojafirma.pl/www/mojastrona/plik.php to wszystko działa ok. Więc jak zrobić aby można było także z tego adresu to odpalić:http://mojastrona.pl