Niecały miesiąc temu zrobiłem formacika na win.7, wszystko poinstalowałem tak jak wcześniej, wszystko pięknie działa tylko że firefox dalej daje “dupy”. Przed formatem mulił, awarie wtyczek, brak odpowiedzi, po formacie jest tego znacznie mniej ale wyskoczyło nowe akuku:
Serio proszę o pomoc bo stracę nerwy w końcu na tym. Blokada występuje zależnie od **** nie wiem czego na przeróżnych stronach. Raz chyba nie umiałem na onet.pl wejśc chociaż tym zbytnio się nie przejąłem ;).
Odp. typu zmiana przeglądarki mnie nie interesuje, jestem długo letnim użytkownikiem firefox’a i to jak ten program schodzi na psy po prostu mnie bawi przymierzam się do Chroma ale chcę zobaczyć jak mozilla może jeszcze bardziej rozpizdzielic tą kiedyś niezawodną przeglądarkę
To raczej wygląda jak blokada zawarta w jakimś programie do wycinania zawartości stron www. Zobacz komunikat: This site was categorized in Proxy/Anonymizer. Albo masz jakąś wtyczkę albo program, który filtruje zawartości stron. Spróbuj wyłączyć oprogramowanie antywirusowe i odświeżyć stronę. Podaj listę wtyczek do Fx, jakich używasz. Pozdrawiam.
Antywirus odpada, używam programu avast, pisałem do nich maila nawet w tej sprawie. Wtyczki standardowe, tylko takie które muszą być: Adobe, Google update, JavaTM platform, Microsoft office 2010, NVidia 3d Vision, Pando web plugin, Shockwave flash, Silverlight plug-in.
Z programow na dysku no nie wiem, jedyny co potrafiłby coś więcej to AVG TUne Up ale on chyba nie ma nic do rzeczy.
Jeżeli zmienię proxy to problem znika.
Wczoraj w nocy zostałem użytkownikiem Chroma i problem w ogóle się nie pojawia.
Spróbuj reset przeglądarki - pomoc w przeglądarce następnie- Informacje dla pomocy technicznej i na karcie- Resetowanie programu Firefox do stanu początkowego- reset
reset już był, jakiś śmieszny folder mi się po nim pojawił na pulpicie “Stare dane programu Firefox”
Używam tego chroma któryś z kolei dzień i dopiero dzisiaj w nocy wyskoczył znowu blocked-website przy jakiejś stronie z zdjeciami, zagraniczna ale tylko na kilku zakladkach. A po za tym spokój. Ciężka sytuacja.
Czyli ostatnia opcje to:
a) zadzwonić do któregoś mądrego pana z tpsy i przedstawić mu problem,
Nie masz przypadkiem routera ustawionego na ip dns’ów z OpenDNS (ichnie zaczynają się bodaj od 208.67.x.x, pomarańczowej tepsy zaś mają początek 194.204.x.x)?
bez przesady ;D z rodzicami mieszkam i to na nich jest umowa ale cala siecia ja zarzadzam ( delikatnie ujmujac ). Moze neostrada wprowadzila swoje blokady ? ale powinni o tym powiadomic klienta.
W sprawach opendnsowskich malo sie znam. Jakies propozycje ?
Niby sa jakies sposoby na obchodzenie tego ale jedyna skuteczna w moim przypadku jest zmiana proxy, o czym juz wczesniej wspomnialem.