Może ktoś potwierdzić czy tylko u mnie nie działa funkcja zgłoszenia komentarza do moderacji?
Sprawdzałem na 2 przeglądarkach (FirefoxESR, Chromium64), bez dodatków blokujących, na Linuksie.
Chodzi o ten wpis:
Mozilla/5.0 (X11; Linux x86_64; rv:52.0) Gecko/20100101 Firefox/52.0
Mozilla/5.0 (X11; Linux x86_64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/64.0.3282.119 Safari/537.36
Wypowiedzi w komentarzach powinny być formułowane w sposób uprzejmy, z poszanowaniem innych uczestników dyskusji i ich odrębnych stanowisk.
Komentarz nie zostanie opublikowany w całości bądź w części, jeśli zawiera:
a. wulgaryzmy,
b. treści mogące obrażać inne osoby,
c. sformułowania mogące obrażać jakąkolwiek grupę społeczną, etniczną lub wyznaniową;
d. które są nakierowane na eskalowanie konfliktów pomiędzy komentującymi;
e. informacje na temat nielegalnego pozyskiwania programów oraz łamania zabezpieczeń,
f. inne treści bezprawne w tym naruszające prawa osób trzecich.
ps.
Zresztą to bez znaczenia. Decyzja należy do moderacji. Ja tyko zgłaszam niedziałającą funkcję.
Kontrowersyjne komentarze przyczyniają się do podbijania statystyk serwisu, a reklamodawcy raczej i tak nie zaglądają do każdego artykuły i nie czytają wszystkich komenatrzy.
Ja bym nie usuwał, nawet jakby ktoś mi matkę obrażał, bo może ktoś będzie chciał stanąć w mej obronie albo się przyłączyć i dołożyć do pieca.
Rozważania słuszności skasowania tego komentarza są bez sensu. Po prostu czytając trafiłem na jakieś wulgaryzmy i komentarz jakich bym nie chciał widywać na tym portalu więc chciałem go zgłosić.
Czy moderacja uzna to za słuszne, czy nie to ich sprawa.
Chodziło mi o zwrócenie uwagi na błąd w działaniu strony, a komentarz podałem tylko jako przykład.
Czyli - nieaktywny przycisk zgłoś i brak przycisku ukrywania.
Swoją drogą powinien być przycisk minusowania - w opcjach dla niezalogowanych. 10 minusów wyrzuca delikwenta i koniec pieśni, a nie, żeby moderator bloga/blogger zachował każde nawet niepoprawne wpisy dla nabijania statystyk. Proceder naganny jak cho
Oczywiście, że powinien być, a moim zdaniem nie tylko dla komentarzy od niezalogowanych, ale od wszystkich. To jakaś chora moda tylko na plusowanie.
Jest wiele portali, gdzie są plusy i minusy, dyskusja żyje i ma się dobrze, a nawet lepiej, bo łatwiej trolla albo głupka wskazać.