Dawno nie widziałem tak szeroko pojętego autodopasowania sensu wypowiedzi dla argumentacji swoich tez. Godne podziwu, lecz nie wiem, czy koniecznie naśladowania. To może jeszcze raz, powoli. “wygląda jak jakaś emocjonalna zemsta” - to, że coś tak wygląda i ktoś to może tak odbierać nie oznacza, że tak jest. Po prostu uważam (odbieram to tak), że używasz trochę zbyt agresywnej formy przekazu. Oczywiście mogę to tylko ja tak odbierać i zwyczajnie się mylić, ale i tak “wolnoć Tomku w swoim domku”.
"Mówisz, że co drugi wpis reklama… I Ty jesteś moderatorem BLOGA? " - serio? Na prawdę to tak zrozumiałeś? Jeżeli tak to cóż ja mogę. Chyba tylko zapłakać. Bo właśnie o to w tym chodzi, żeby perfidne przykłady na reklamę nie pojawiały się na blogu, co oczywiście w mojej ocenie i chyba zgodnie z tym co kolega @lordjahu przytoczył, miało właśnie miejsce. Jeżeli masz inne zdanie na ten temat ok. Nie widzę tutaj problemu, poza tym sytuacje w których taki wpis powinien wylecieć, są raczej sytuacjami ewidentnymi, nie mówimy tutaj o opcji, dziękuję sklepowi X za wypożyczenie sprzętu do testów. To już kiedyś konsultowałem z redakcją. Jednak, jeżeli mówimy o “kupujcie produkty firmy X” to ma to już zupełnie inny wydźwięk.
“eżeli zrozumiesz zagadnienie reklamy, to będziesz wiedział, że reklama to nie tylko autopromocja. Wiele wpisów to powielane tematy, byle tylko się załapać na coś.” - ameryki nie odkrywamy na nowo, raczej 
“Jako moderator, zdefiniuj próg krytyki. Ile wpisów według Ciebie może być o instalacji MINTA?” - nie wiem dlaczego miałbym się do tego odnosić, to nie było przedmiotem dyskusji z mojej strony, ale jak już pytasz, to odpowiem. Odpowiedź brzmi: Nie wiem, bo nie rozumiem pojęcia próg krytyki i kontekstu o jaki pytasz. Mówisz o jakiś ograniczeniach ilościowych wpisu, mieszając w jednym worku z “progiem krytyki”. Nie widzę potrzeby aby ograniczać cokolwiek. Co z tego, że ludzie piszą, lub nie o Mincie. Ich prawo. Jeżeli to coś wnosi do bloga, to czemu nie.
Ile wpisów o tym, jakie to zmiany zaszły w nowej kompilacji Windows 10?
To wszystko @DjLeo są niewartościowe wpisy, często napisane z błędami, których moderacja nie wyłapuje.
Nie bardzo rozumiem w czym problem, co Ci przeszkadza, że tyle jest o tym wpisów. Z tego co ja kojarzę to jeden bloger głównie pisze o każdej zmianie i czasami redakcja. Może się wydawać, że jest tego dużo, ale czy aby na pewno to jakiś problem.?