Blok wodny na GPU

Mam custom loop’ a z części z ali i nic się nie dzieje.

Tylko u niego w budzie nie ma miejsca raczej na montowanie takiego podwójnego bloku dla obu kart ;-).

jak będę coś działać z custom loopem to na pewno obudowę zmienię na prawdopodobnie be quiet dark base pro 900 rev. 2

Ja bym obudowę tylko zmienił. Ta jakaś dziwna, powinien być przepływ powietrza od przodu do tyłu, a tu jest dupa. Taką żeby dyski zamontować za płytą główna lub pod sufitem, zasilacz w osobnej komorze. Max wentylatorów jakiś dobrych i ma być git. Ewentualnie zamiast tej krowy na CPU dać wodne SilentiumPc Navis i nie będzie blokować powietrza.

na cpu myślałem nad nzxt krakenie x72 albo cos od corsaira bo mam trochę procka podkręconego a dokładnie mówiąc i7 5960X na 4.1GHz

To zastanów się nad Navisem Evo.

a ogólnie taka górna górna półka to co ?

Kraken x72

Różnica tylko w gwarancji wg mnie.

a ogólnie opłaca się do tego krakena x72 zamontować silent wings 3 zamiast tych stockowych? czy są jeszcze jakieś inne wentylatorki co są ciche i mają duży przepływ powietrza?

Coś jest.
https://www.x-kom.pl/comparison/276090,363511,322197

Naczytałem się w internecie, że silent wings 3 są do dupy na chłodnicy. Nie wiem czy to prawda, lecz jak zobaczyłem to porównanie co wysłałeś to be quiet są drogie w porównaniu do ich odpowiedników.

Już 2 lata temu widziałem test gdzie było widać że są przereklamowane. Dlatego poszukałem innych.

A ogólnie do podkreconych procesorów(np i9 9900k na 5GHz) które się grzeją to jakie AiO? To NZXT x72 czy może corsair H150i? Czy be quiet silent loop 360? Najbardziej mi zależy o wydajności i wyglądzie.

raczej solidniej wieży, zobacz co ten tu ma, no i przy jednym gorącym gpu, nie dwóch.

Ok, ale jak temperatura CPU to nie problem to lepiej nie masakrować przepływu powietrza wielką wieżą jak obecnie. Kraken sobie spokojnie poradzi.