Blokada klawiatury przy wciśnięciu kilku klawiszy na raz

Witam,

może ktoś z Was będzie wiedział od czego to może zależeć, albo jak to sprawdzić przy kupowaniu klawiatury. Chodzi o to, że jedna klawiatura działa bez problemu przy wciskaniu kilku klawiszy jednocześnie, np. strzałka w górę + strzałka w prawo + spacja, a inne klawiatury blokują spację przy identycznej kombinacji (strzałka w górę + strzałka w prawo + spacja). Próbowałem już na kilku nowych klawiaturach i tylko jedna nie blokuje. Sprawdzałem czy mam włączone/wyłączone klawisze trwałe (5x SHIFT), ale funkcję tą mam wyłączoną. Od razu podkreślę, że to są jedynie 3 klawisze przyciskane jednocześnie -> nawet nie pojawia się charakterystyczny dźwięk w komputerze, tylko po prostu dwa klawisze działają, a trzeci już nie. Wszystko zatem wskazuje na to, że zależne jest to od klawiatury, tylko jak to sprawdzić przed zakupem?

Pozdrawiam

jak sprawdzić? Kupować jakąś droższą np Logitech, a4tech niż za 10 zł w kiosku ;). Osobiście posiadam a4tech i można naciskać wszystkie i nic się nie przywiesza i nie pipczy :wink:

Jemu chyba chodzi o to co się dzieje np: w nfs. Jedziesz trzymasz strzałkę w góre, wciskasz nitro(spacja), a w prawo już skręcić nie możesz, chociaż w lewo tak :smiley:

Mam klawiaturę Media Tech, dwa lata temu była warta 100 zł, więc teraz pewnie połowę tego i klawisze blokuje. Mój brat ma klawiaturę za około 50 zł i klawisze blokuje, miałem a4tech jakiś tańszy model - blokuje. Spoko, ja mogę wydać 100 zł na dobrą klawiaturkę, tylko jaką będę miał pewność, że będzie działać tak jak tego oczekuję. Gdzieś słyszałem, że takie blokowanie ma swoją nazwę - myślałem więc, że przed zakupem da się to sprawdzić. Zostaje jedyne rozwiązanie - poprosić sprzedawcę, najlepiej w sklepie internetowym, żeby daną klawiaturę podłączyli do kompa i sprawdzili czy klawiszy nie blokuje :smiley:

Poprosić sprzedawcę o podłączenie jej do komputera. Innego sposobu raczej nie ma.