Nie nazwałem Ciebie, a jedynie zasugerowałem, że ja sam nie jestem psychoczytelnikiem. Zabieg miał na celu zaznaczenie, że cierpiał nie będę nie zaglądając na łamy tego portalu.
To tak wielki problem dla Ciebie na czas dyskusji o filmach wyłączyć uB, wył. i wł. ponownie przeglądarkę. Podyskutować, wł uB, ponownie zresetować przeglądarkę?
Jak już z Ciebie taki ekspert to nie lepiej autorce tematu zasugerować listę filtrów (tego “cudownego” AdamWr) do subskrypcji? Co stoi na przeszkodzie zastosować je w uB?
@format_c przecież w AdGuard jest pipeta i działa tak samo. Przynajmniej ja nie zauważyłam istotnej różnicy. I u mnie w okienku uBlocka nie było tego czegoś po lewej…
A co do włączania i wyłączania, to właśnie do tej pory tak się bawiłam, i tak, było to zbyt uciążliwe. W końcu po to jest blocker, aby można było wygodnie korzystać ze strony, a nie macać się co chwila z wyłączaniem czegoś
Już jej kilka razy użyłam i jak na razie nie napotkałam trudności, ale może po dłuższym czasie jakieś się pojawią, tego nie wiem. Pewnie każdy blocker ma jakieś wady. W każdym razie dam mu na razie szansę
W pełni się z Tobą zgodzę. Filmweb jeśli chce być oglądany to powinien zadbać by reklamy u nich nie były nachalne. Tym czasem 3/4 wyświetlanej treści to jakieś samostartujące animacje, irytujące reklamy.
Cóż redakcja FW wolała siłowo zmuszać do wyłączania AdBlokerów niż sprawić by oglądanie bez nich nie było uciążliwe.
Myślę, że jedynym sposobem to omijanie takich stron inaczej praktyka się upowszechni.
Wrzuć swoje filtry w pole na kod i zobaczę czemu nie działają. AdGuard nie używa np. userCSS w chromium 66+, może dlatego część nie nadpisuje wyglądu stron.
A blokować obrazki możesz spróbować z loggera “pokaż raport filtrowania” - po odświeżeniu będą tam wszystkie załadowane elementy i po url możesz zgadywać i testować.
Już się dowiedziałam, że aby zablokować konkretny obrazek, trzeba zaznaczyć opcję “Blokuj, używając linka referencyjnego” i dlatego usunęłam poprzedni post.
A tych filtrów z uBlocka jest strasznie dużo. Mam wrażenie, że uBlock większość z nich jakoś samoczynnie mi tam pododawał. Nie wiem, czy one się jakoś utworzyły od tych dodanych przeze mnie, czy o co chodzi, bo ja aż tylu nie tworzyłam…
Sam nic nie dodaje jak nie robisz filtrów marnej jakości np. 5 wycinasz reklamy po ich identyfikatorze ###id jak mają wspólną klasę ##.class lub schemat budowy.
Przy sieciowych też trzeba rozważyć co w URL masz zbędnego by filtr aktualizować rzadziej niż kilka razy na dzień / raz na dzień.
@format_c - wyłączyłam AdGuard, włączyłam uBlocka (miałam tylko wyłączony, na razie nie usuwałam), zaktualizowałam filtry i nadal mam blokadę Szkoda, bo jednak już się przyzwyczaiłam do uBlocka i wolałabym do niego powrócić, gdyby rozwiązali ten problem… A może brakuje mi jakichś filtrów? Nie wiem które za to odpowiadają
Niestety, zapeszyłem. Przed napisaniem do Ciebie wiadomości ze trzy tytuły wczytałem. Strona otwierała się prawidłowo. Teraz sprawdziłem i problem wrócił. uBlock Origin nadal nie radzi sobie… szkoda.