Mówiłem oni się bawią tym średnio raz na dzień, trzeba chyba sprzątnąć filtry pod filmweb i wzorować się jak blokuje AdGuard.
Niby teraz to jest pułapką:
filmweb.pl#@##advertBar-pl_PL
Sprawdziłam ten filtr i niestety, uBlock nadal sobie nie radzi A ten AdGuard jednak mnie męczy. Blokuję np. jakiś element na często odwiedzanej stronie, a następnego dnia on wraca, bo w kodzie elementu zmienia się jakaś cyferka w nawiasie. W uBlocku jakoś nie miałam na tej stronie takiego problemu. I tak się dzieje na kilku innych stronkach. Nie wiem już co robić
Zrób tryb białej listy tak by AdGuard działał tylko na filmweb a uBO na całej reszcie?
Chyba że na tym filmwebie masz codziennie inną literkę / cyferkę…
Raczej znacząco kompa nie zmuli?
Nie, to nie na filmwebie. Zaraz sprawdzę z tą białą listą, dzięki
Tak, już sobie tak ustawiłam
Teraz jadę na Nano Adblocker+Nano Defender+Polska Ciasteczkowa Zgoda (i parę innych Badgerów i Possumów ) i na filmwebie nic mi nie wyskakuje. Sprawdzałem na szybko na np.: https://www.filmweb.pl/Autostopem.Przez.Galaktyke . Może całkiem wyłączyli, albo się chwilowo przyczaili.
Jak się komu chce, to może sprawdzić (krystian3w ) mój zestaw filtrów i co tam blokuje. Ja nie mam czasu. Ostrzegam, że jest tam DUŻO list zasubskrybowanych (na szczęście mam mocnego laptopa i nie widzę ociężałości przy ładowaniu stron, a wręcz przeciwnie) i część ma 0 z iluś tam, bo cały czas jest “w budowie” - listy dodaję i wyrzucam.
nano-kopia-zapasowa_2019-03-19_20.24.18.txt (22,6 KB)
PS. Na głównej db (i na samej wp) nawet przy zalogowaniu wyskakuje mi info, żeby wyłączyć blokera reklam. Pewnie będzie trzeba poczekać na aktualizację list i zniknie.
Nie przeprogramowali Filmwebowcy, nadal wisi na szukaniu filtra:
pl###advertBar-pl_PL
- a ten jakieś dwa dni dodany do wyjątków.
WP - może będzie coś takiego:
pl##body > div.pub_300x250.text_ads.ad_container[style] + div[class]
ups coś się wciska pomiędzy div-y na ABC Zdrobie jakiś fb-page
/ fb-root
…
Co do filtrów to na moje wszystkie Adblock Anti CV (nie mylić z biodata / résumé) nie są potrzebne, wolontariusze przeglądają zgłoszenia do Adblock Plus reklam jakie wyciekają mimo filtrów kosmetycznych / sieciowych.
krystian3w, dzięki.
Znalazłem (ale nie sprawdzałem) jeszcze skrypty do tamper/violent/greasymonkey, jeśli ktoś używa tych rozszerzeń:
https://greasyfork.org/pl/scripts/377664-filmweb-adblocker
https://greasyfork.org/pl/scripts/380509-filmweb-nano-adblocker-helper-2019
Co Wy! Bez adblocków i ublocków, lecz tylko z disconnect jest tak:
Dla mnie wystarczy. Disconnect 5.18.21
Pewnie i tak Beata stwierdzi że wyciął jakiś skrypt i funkcja zalogowanej użytkowniczki nie działa?
Ja tylko dodam, że po przejściu do najnowszej wer. 66 Firefoksa Filmweb zaczął chodzić normalnie. Już drugi dzień z kolei strony wczytują się prawidłowo (choć jest zauważalnie dużo więcej reklam niż na pozostałych)
Windows 10+Firefox 66+uBlock
O Disconect ie pisałam, bo go nigdy nie używałam. Pisałam o włączeniu blokowania wszystkich skryptów w uBlocku. A nie wiem, co robi Disconect. Jeśli też blokuje wszystkie skrypty, to faktycznie wtedy będą problemy: brak powiadomień, możliwości sortowania komentarzy i paru innych opcji
Latami chodzę po internecie właśnie z disconnct. Powiadomień tam, gdzie zezwalam - nigdy nie blokuje, ani okienek logowań. Co blokuje, to pokazuje:
Wystarczy kursorem najechać kółeczko i pisze, że to gemius, albo inne niepotrzebne.
To jest tak -Disconnect 95% reklam zablokuje, wtedy się nie ładują. Skrypty strony działają, chyba że jakieś zablokuję w uBO.
Jest disconnect nawet na IOS i w smatrfonach ciężkie strony chodzą szybko.
Od 2010 roku używam, żeby wiadomości tvn24 lekko chodziły. Potem doceniłem, bo nic nie psuje, tylko nie ładuje się niechciana treść.
Ja tam się nie znam, ale czy czasami w uBlock Origins nie można włączyć filtrów Disconecta? Po co dodatkowe rozszerzenie w przeglądarce skoro sam uB robi robotę. Ewentualnie może bym przemyślał Disconect albo uB, ale nie “i”.
Zaznaczałem na początku ublocka origina wszystkie filtry disconnect i okazało się, że dużo uBO nie blokuje, ale po odznaczeniu tych filtrów uBO przestawał być ociężały i z rozszerzeniem disconnect - firefox śmigał. Jednak z uBO zniknęło 5 list filtrów disconnect. Pozostaje rozszerzenie.
Nie rozumiem tego płaczu z Filmwebem. Już kolejna osoba pisze, że ma z nim problemy. Ja wchodzę na niego regularnie przez lisy i Slimjeta na stacjonarce, czasami loguję się na normalne, bezpłatne konto, i nie lata mi nic takiego, co zakłócałoby poważnie odbiór treści. Kilka banerów zawsze było, jest i będzie, to po prostu nie klikam w ten szajs.
A widzisz, ja mam skrajnie inne odczucia. Kiedyś dawno temu używałem AdBlock’a Plus sprawował się świetnie! Tyle, że przeglądarka ucierpiała na lekkości. Doinstalowałem Disconect’a może tylko parę dodatkowych banerów zniknęło, poprawy czasu wczytywania stron żadnej.
Teraz mam uBlock Origins z zaznaczonymi wszystkimi załącznymi filtrami (łącznie z tymi od Disconect’a) plus utworzone ręcznie i reklamy naprawdę rzadko widzę, strony wczytują się błyskawicznie.
Naprawdę nie widzę sensu instalowania dodatku, który będzie dublował funkcje uB.
Zaje&^%ty argument! U mnie działa to u innych też musi! I ich narzekanie to wynik malkontenctwa… wyobraź sobie, ze np. u mnie problem znikł dopiero trzy dni temu, a był wybitnie wkurzający!