Blokada na Filmweb

Na stronach widzę, ile elementów blokuje uBO, a ile disconnect. Przykład:

Może być w tym przypadku mowa o dublowaniu?

A może warto byłoby sprawdzić ile elementów jest blokowane gdy włączony jest tylko uB, a ile gdy tylko Disconect. Bo wyniki gdy włączone są oba dodatki mogą być mylące… na mój chłopski rozum uB może filtrować już przesianą przez Disconect stronę i stąd dysproporcja.
Plus do tego te liczniczki liczniczkami (pytanie co wpływa na wynik ich wskazania i czy Disconect sztucznie nie zawyża wyniku tylko po to, by dodatek robił wrażenie skuteczniejszego), a dla mnie liczy szybkość ładowania stron i brak reklam - a w tym świetnie sprawdza się uB.

Było poszukać w wątku że tymczasowo opanowane - aż uBlock Origin nie załapie się na kolejny wabik z filtrów Polskich / EasyList.

Nie obraź się, ale trochę się zachowujesz jak fanboy AdGuarda. Rozumiem, że u Ciebie się sprawdza - tylko po co wszystkim wciskać go tak na siłę.

Tylko, że @krystian3w nie lubi Adguarda. :stuck_out_tongue:

No dobra, może zabrzmiałam trochę jak sucz. Ale nie stosuję żadnych blocków poza tym, co autorzy przeglądarek dają wbudowane, i nadal żyję. Albo ja mam mega zajebiście mocne przeglądarki, albo Filmweb ma strategie tajniackie. Zastanawia mnie różnica po prostu. O ile w przypadku Cyberfoxa mogłam uznać za mocnego blocka wbudowanego, o tyle Firefox specjalnie się blockami nie afiszuje. Tyle i tylko tyle.

Na serio nie masz większych zmartwień? Taka ładna sobota… nic się nie stało. Nie tłumacz się, nikogo nie uraziłaś.

Co do stron (w tym FilmWEB) pewnie tworzą mechanizmy na najpopularniej spotykane comba przeglądarek z blokerami reklam. Ostatnio za Chiny Ludowe nie mogłem pobrać materiału video z pewnej strony, a osoby działające na Linux’ach i MS Windows’ach XP robiły to bez problemu.
Jeśli przeglądasz treść bez problemu to tylko się ciesz.

Dla pewności przeinstalowałam od podstaw z czyszczeniem rejestru Slimjeta, który ma najbardziej przejrzyste zarządzanie wbudowanym adblockiem. I jednak w zamierzchłych czasach musiałam dodać raz wyjątek dla całego serwisu. Ale nadal podtrzymuję, że nie skutkuje to zalewem okienek na cały ekran. Dobra, nie przedłużam. Może ktoś się przy okazji na Slima załapie :slight_smile:

@HnauHnakrapunt To właśnie ja używam Slimjet, ale nie korzystałam z wbudowanego blockera. Zresztą sama piszesz, że dla FW masz wyjątek. Dla mnie korzystanie z FW z włączonymi reklamami było nie do zniesienia :stuck_out_tongue:

Wbudowany bloker w Slimjet jakby się zatrzymał na etapie AdBlock / Adblock Plus z 2017 i chyba nawet nie aktualizują go.

1 polubienie