Blokada przychodzących smsów - SAMSUNG

Chciałbym zablokowac przychdozace smsy od jednej natrętnej, niezbyt rozgarniętej osoby, ale niestety nie mogę nic znaleźć na ten temat w instrukcji obsługi telefonu.

Połączenia przychodzace potrafię zablokować i są odrzucane, ale nie smsy… Ciągle dochodza.

Telefon to SAMSUNG SGH L-700.

W tym telefonie nie ma takiej możliwości, podobno tylko dla telefonów z systemem (Windows, Symbian) są aplikacje, które to umożliwiają. Jeśli ta osoba Cię nęka odpisz, że zgłosisz sprawę na policję - mają obowiązek takie zgłoszenie przyjąć.

No to mnie pocieszyłeś… Wyłączanie telefonu na jakiś czas i późniejsze kasowanie grupowe tych debilnych smsmów jet męczące i zabiera niepotrzebnie czas…

Na pewno nie ma jakiejś możliwości zablokowania w telefonie tych przychodzacych smsów? Zmiana telefonu (przynajmniej na razie) i numeru nie wchodzi w grę…

Nie ma możliwości zablokowania przychodzących wiadomości - żadna z polskich (i nie słyszałem aby jakaś na świecie to robiła) sieci nie umożliwia takiej funkcjonalności chociaż od strony technicznej dla operatora jest to bardzo łatwe.

Tak jak pisałem wcześniej - podobno (nie używałem, więc szczegółów nie znam) na telefony z systemem są aplikacje, które to umożliwiają.

Ok, dzięki za info…

jest jest -sms>ustawienia sms> LISTA BLOKOWANYCH zapisujesz nr i juz -tak samo jesli chodzi o polaczenia w spis polaczen>menedzer urzadzen>lista blokowanych i wpisujesz dany nr i juz.

A to potwierdzone że działa? Próbowałeś? Bo wiele telefonów ma takie opcje (czarną listę to już Sagem MY X-5 miał) ale na polskich operatorach one nie działają. Z tego co mi wiadomo to tak jak mówili przedmówcy nie da się zablokować danego numeru w żadnej polskiej sieci tak żeby nie odbierać od niego smsów i połączeń.