Czy jest aplikacja do android tv, która blokuje reklamy z polsat go android tv?
Reklam w VOD raczej nie zablokujesz. Masz darmowy Polsat GO, czy coś wykupiłeś?
W polsat go nie ma pakietów. Więc darmowy
Ale nie myl tych dwóch stron, to różne serwisy:
Być może już ktoś zrobił nowszą listę hosts by wyciąć reklamy w apce - podobnie jak do YouTube ktoś pewnie dalej próbuje blokować po 80 milionów subdomen „googlevideo”.
Gorzej jak się przed tym zabezpieczyli i na poziomie DNS/HOSTS reklamy nie odróżnisz od wideo.
ja używam na pc i laptopie chrome z rozszerzeniem „ublock origin” mam odpowiednio ustawione filtry które zawsze akualizuje, i oglądam polsago.pl bez reklam, nawe po 50 odcinkach, a się strona nie blokuje od adblocka, nawet kwejk działa
Mi chodzi w tv, android tv, tam są reklamy.
Po pierwsze musisz zorientować się, czy twój smartTV/przystawka ma możliwość instalacji plików APK spoza sklepu Google Play. (choćby poprzez włączenie ADB w opcjach programistycznych)
Jeżeli tak to spróbuj np. aplikacji Blokada (https://blokada.org/), powinna działać na AndroidTV.
Drugi sposób do customowy adres DNS z filtrem reklam.
Nie mam pojęcia.
Nie działa to, jest coś innego?
Ja uzywam DNS AdGuard
94 140.14.14
94 140.15.15
Aha, jak mam zrobić?
Nie mam dostępu do routera, mam od firmy, z której mam światłowód
To podmieniasz adresy DNS na poziomie klienta (telefonu, TV, komputera).
Co się pokazuję, jeśli wpiszesz w pasek adresu przeglądarki:
192.168.0.1
Witryna nieosiągalna
No OK, A 192.168.1.1?
Wejdź w wiersz polecenia na komputerze i wpisz:
ipconfig /all
Albo w ustawienia WI-FI na telefonie i podaj adres IP bramy domyślnej. Jest to router.
Mam, ale i tak nie znam danych do logowania do routera
To trzeba te DNS wprowadzić w ustawieniach sieci klienta, tj urządzenia, gdzie to ma być.
Może napisza do firmy, i po proszę, aby wpisali do routera?
Też niezły pomysł. Własny router to najlepsza rzecz, bo nawet DDWRT lub OpenWRT wsadzisz.