Blokada UPload

Mam eDonkeya 2000 v1.0 Czy można w jakiś sposób zablokować Upload, by inni ode mnie nie ściągali plików?? Nie chodzi mi o takie które są już ściągnięte w całości (zawsze mogę je przenieśc do innego folderu) lecz o te, które ściągam, a w tym samym czasie ktoś pobiera ode mnie to co ja pobrałem wcześniej. :smiley:

I właśnie dzięki takim jak Ty cała idea P2P traci sens :frowning: :frowning: :frowning:

Tak, można, specjalnym klientem. Licz się jednak z tym, że nie połączysz się wtedy z żadnym serwerem. Powodzenia w życiu z takim podejściem. :-x

Zablokowane uplloadu potrzebuję tylko na czas zawodowego siedzenia w necie (jakieś 3 godziny). Niestety gdy udostepniam swoje pliki, a przy okazji sam pobieram to internet chodzi mi koszmarnie, a raczej koszmarnie wolno otwierają sie strony.

Wiem, że nie powiniemem blokować moich plików (bo przecież na wymianie polega p2p) więc nie skazujcie mnie ode razu na banicje i nie czyńce ze mnie “złego człowieka”. Chciałem tylko wiedzieć. Pozdrawiam!

No to masz pecha niestety musisz wybrac miedzy jednym a drugim

tylko, że jak masz stałe łącze to masz osobne pasmo na dane pobierane a osobne dane na wysyłane (dlatego często podaje się dwie prędkość przy charakterystyce łącza), więc zablokowanie wysyłania plików i tak nie przyśpieszy ci otwierania stron www, tylko zmniejszenie maksymalnej prędkości pobieranych danych w kliencie p2p może to przyśpieszyć

Na czas pracy wyłącz muła. Proste. Poza tym - pobieranie stronek koliduje Ci z downloadem a nie z uploadem - nie w tą stronę cwaniaczysz…

nieprawda! !!

Bo to łącze asynchroniczne - limit uploadu osiąga się szybciej (a wysyła się także dane oglądając strony, jednakże zapytanie HTTP/1.1 to jakieś 2-3kB, odpowiedź dla jednego HTMLa to często kilkanaście-kilkadziesiąt kB). Sieć ma wtedy długi odczuwalny czas odpowiedzi, ale dane (stronki) pobierane są szybko. Poza tym eMule podaje ilość danych pobieranych i wysyłanych - nie wchodzą w to np. pakiety zapytań o miejsce w kolejce i odpytywania serwera o nowe źródła (jest to przyczyna kosmicznie wolnego działania muła na win98, który ma ograniczoną i ogólnie marną obsługę gniazd).

Mógłbym się długo produkować dlaczego Twoje odczucia są takie a nie inne, bo opierasz się na niemiarodajnych licznikach, ale nie wiem w ogóle czy jestem w stanie Cię przekonać, że deweloper systemów rozproszonych (ja) wie co mówi lepiej niż użytkownik (Ty). :stuck_out_tongue:

P2P - wymiana - coś dajesz coś bierzesz, nic nie dajesz nic nie bierzesz

Cała idea sieci P2P