Cześć, dzisiaj ciocia poprosiła mnie, abym zablokował na komputerze kuzyna strony z grami z przemocą, typu gry counter strike przez przeglądarkę czy inne strzelnianki. Próbowałem zrobić to przez plik hosts, ale u mnie ta metoda nie działa. Czy istnieje jakiś skuteczny sposób na zablokowanie stron typu gry.pl/gry/akcja.html, ogólnie strona gry.pl powinna być aktywna, ale jej podstrona z grami akcji czy strzelankami zablokowana.
Drugi problem to uniemożliwienie instalacji gier na Windowsie XP, instalacja możliwa tylko po podaniu hasła. Jeśli są jakieś sposoby na taką ochronę to proszę o pomoc.
Co do drugiego problemu to konto z ogranieczeniami bedzie dobrym rozwiazaniem o ile kuzyn nie jest za bardzo obeznany na kompie. A co do stron to Beniamin. Ale jedyny sposob aby dzieciak nie grał to bedzie wyłaczenie kompa z prądu.
a w pliku hosts, dobrze wszystko zrobiłeś? w podfloderze drivers/etc + te liczby przed stronami? Dobry jest również program Opiekun, lecz płatny tutaj więcej info http://www.bajkidzieci.pl/index.php?go= … zne-strony