Witam, jak można zablokować aplikację TikTok, aby żadne urządzenie nienmiało połączenia mam Tp-Link BE800 i trzeba sobie opłacić, aby router zablokował, jestem w stanie zapłacić, ale problem mam z Deco M4 i M5, bo tam aplikacji nie idzie zablować tylko atrona www.
Swoj prywatny DNS po DoH. No chyba, że router nie wspiera DoH.
W tym DNS skonfigurował ta czarną listę domen i gitara. AdGuard to oferuje.
To nic nie da w przypadku podania na urzadzeniu innego adresu dns na sztywno. Tutaj moim zdaniem trzeba uzyc zapory ogniowej z kontrola aplikacji.
Gorzej jak dzieci ogarniają jak wyłączyć zaporę w telefonie lub przeznaczą kieszonkowe na bieda telefon z Androidem 15.
Powiem, że Na routerze poszło fajnie, utworzyłem, profil w kontroli rodzicielskiej i dodałem urządzenie, które mnie interesuje. Wieczorem mając więcej czasu wchodząc w ten profil pokazuje najczęściej odwiedzane strony i w tym wszystkie z TikTok. Dodałem wszystkie do „zablokowane witryny” i aplikacja już nie jest w stanie nic wyświetlić na tym telefonie tylko i to jest extra. Tylko nie mam takiej możliwości blokowania witryn na Deco M4 i M5 lub ja nie umiem, jak na razie tam zablokowałem całkowicie dostęp do tych sieci tego telefonu.
LTE i tiktok im działa.
Zapomniałeś?
Taka kontrola rodzicielska to wg mnie problemy stworzy.
Ja tak dziwnie podchodzę, bo wychowałem się bez tej kontroli.
Jestem 97 rocznik. Internet u mnie internet dopiero w 2007 roku od Ery i marki Blueconnect.
Nie było FB, TT I innych social mediów.
MP3, P2P, I inne bajery.
To łącze to EDGE. bylo. HSDPA w moim miejscu zamieszkania nie było.
Teraz mam WISP 20 Mbps pobierania i 3 Mbps wysyłania.
Wracając do tematu, te kontrolę to dzieciaki ogarną.
Warto robić to? Bo moim zdaniem, te kontrole to takie ool na pół. Kolega udostępni hotspot i jazda.
To nawet nie o dzieciaki chodzi, a o ojca stary a głupi jak cep, nie jest na tyle w takich kwestiach ogarnięty i nie pominie tego, a z LTE itp nie korzysta tylko wifi w domu. Wierzy w fake news na tym TT, a więc dlatego wprowadzam na takiej kontroli blokady, bo szajby można od niego już dostać. Dzieciaki to wiem, że takie rzeczy obejdą w bardzo szybkim tempie, od czego jest Google i informacje w necie
Ja jestem rocznik 91 więc wiem, o czym gadasz Ja nie pamiętam od kiedy mam neta, ale pierwszy to Neostrada i zabójcze 512kb prędkość była xD
Obecnie mam 1GB/s.