Blokowanie aplikacji w sieci domowej

Witam, jak można zablokować aplikację TikTok, aby żadne urządzenie nienmiało połączenia mam Tp-Link BE800 i trzeba sobie opłacić, aby router zablokował, jestem w stanie zapłacić, ale problem mam z Deco M4 i M5, bo tam aplikacji nie idzie zablować tylko atrona www.

Swoj prywatny DNS po DoH. No chyba, że router nie wspiera DoH.

W tym DNS skonfigurował ta czarną listę domen i gitara. AdGuard to oferuje.

To nic nie da w przypadku podania na urzadzeniu innego adresu dns na sztywno. Tutaj moim zdaniem trzeba uzyc zapory ogniowej z kontrola aplikacji.

Gorzej jak dzieci ogarniają jak wyłączyć zaporę w telefonie lub przeznaczą kieszonkowe na bieda telefon z Androidem 15.

Powiem, że Na routerze poszło fajnie, utworzyłem, profil w kontroli rodzicielskiej i dodałem urządzenie, które mnie interesuje. Wieczorem mając więcej czasu wchodząc w ten profil pokazuje najczęściej odwiedzane strony i w tym wszystkie z TikTok. Dodałem wszystkie do „zablokowane witryny” i aplikacja już nie jest w stanie nic wyświetlić na tym telefonie tylko i to jest extra. Tylko nie mam takiej możliwości blokowania witryn na Deco M4 i M5 lub ja nie umiem, jak na razie tam zablokowałem całkowicie dostęp do tych sieci tego telefonu.

LTE i tiktok im działa.

Zapomniałeś?
Taka kontrola rodzicielska to wg mnie problemy stworzy.

Ja tak dziwnie podchodzę, bo wychowałem się bez tej kontroli.

Jestem 97 rocznik. Internet u mnie internet dopiero w 2007 roku od Ery i marki Blueconnect.

Nie było FB, TT I innych social mediów.

MP3, P2P, I inne bajery.

To łącze to EDGE. bylo. HSDPA w moim miejscu zamieszkania nie było.

Teraz mam WISP 20 Mbps pobierania i 3 Mbps wysyłania.

Wracając do tematu, te kontrolę to dzieciaki ogarną.

Warto robić to? Bo moim zdaniem, te kontrole to takie ool na pół. Kolega udostępni hotspot i jazda.

To nawet nie o dzieciaki chodzi, a o ojca stary a głupi jak cep, nie jest na tyle w takich kwestiach ogarnięty i nie pominie tego, a z LTE itp nie korzysta tylko wifi w domu. Wierzy w fake news na tym TT, a więc dlatego wprowadzam na takiej kontroli blokady, bo szajby można od niego już dostać. Dzieciaki to wiem, że takie rzeczy obejdą w bardzo szybkim tempie, od czego jest Google i informacje w necie :wink:
Ja jestem rocznik 91 więc wiem, o czym gadasz :wink: Ja nie pamiętam od kiedy mam neta, ale pierwszy to Neostrada i zabójcze 512kb prędkość była xD
Obecnie mam 1GB/s.

No tak. P2P, GG, MP3, Jeja I gierki flash, NK, Śledzik. Skype, granie po Hamachi czy łan.

Gry Java w nokii.

Przejmował się wtedy ktoś tym? Nie. Teraz inne czasy. RODO, Facebook, tiktok, X, Faki, Ai no I byle co, to rodzic pupą trzęsie. Rozumiem, troska o bezpieczeństwo. Kiedyś jednak ten internet był inny, bardziej taki „bezpieczny”.

No i te smartfony. Masz to przy sobie, miły w dotyku ekranik. Nie chcę się przestać.

To prawda, internet jakoś inaczej wyglądał, może też dlatego iż tych social medi tyle nie było. Czasem tęsknię za tymi telefonami jak Sony Ericsson czy podobne. Jedno można przyznać, że cieszy mnie to, że wychowałem się w latach 90-ych :smiley: