Blokowanie dostępu do folderu

Szukałem jakiegoś pomysłu ale nic nie znalazłem :frowning: otóż ma na komputerze dwa konta: X(admin) i Y. Sprawa rozchodzi sie o zdjęcia, na dysku D: chciałbym aby z konta Y nie dało rady sie na nie wejść lub żeby były niewidoczne. Jak sie kliknie na folderze obrazy na właściwość wyskakuje zakładka zabezpieczenia tam coś grzebałem ale blokował mi sie dostęp z jednego konta jak i z drugiego.

Ps. troche zamotałem ale mam nadzieje że wiecie o co chodzi :slight_smile:

Klikasz prawym przyciskiem myszy na wybrany folder i wybierasz z podręcznego menu "Udostępnianie…"

możesz tu dodać/usunąć użytkowników którzy mogą mieć dostęp do danego folderu, zarówno użytkowników lokalnych jak i sieciowych.

W polu “Nazwy grupy lub użytkownika” trzeba zaznaczyć użytkownika Y kturemu chcesz zablokować dostęp.

Właśnie użytkownika Y nie ma, są natomiast “użytkownicy uwierzytelnieni” “SYSTEM” “Administratorzy” “Użytkownicy” i na tym sie kończy… na razie ratuje mnie tylko Własciwośći—>atrybuty–> i zaznaczyc ukryty ale za dużo zabawy z tym. Chodzi mi tylko o to by użytkownik Y nie miał dostępu do tego folderu

To dodaj użytkownika do listy

“Właściwości” folderu -> “Zabezpieczenia” -> “Edytuj” -> “Dodaj” -> “Zaawansowane” -> “znajdź teraz” wskaż na liście wyników użytkownika i kliknij “OK”

A może ktoś wie jak zrobić, by dostęp do konkretnego folderu w danym profilu (na kompie mam MS Vista i tylko jeden profil) był możliwy po wpisaniu hasła?