JEDYNE ZAGROŻENIE TO FRUSTRACJA INNYCH DOMOWNIKÓW, GDY BEDĄ CHCIELI DOSTAĆ SIĘ NA JAKĄŚ ZABLOKOWANĄ STRONĘ :twisted: A NA OBSŁUDZE KOMPUTERA ZNAJĄ SIĘ JAK JA NA ROZKŁADZIE JAZDY AUTOBUSÓW W LAOSIE
-
Uruchom IE.
-
Przejdź do Narzędzia|Opcje internetowe…|Zawartość|Klasyfikator treści - Włącz….
-
Przejdź do zakładki Witryny zaakceptowane.
-
W polu wpisz adres strony, którą chcesz zablokować - np. www. jakastamstrona .pl (bez spacji).
-
Z boku uaktywnią się dwa przyciski - Ty kliknij w 'Nigdy’
-
Przejdź teraz do zakładki ‘Ogólne’ i zaptasz ‘Użytkownicy mogą oglądać witryny, które nie mają klasyfikacji’ - bez tego by wejść na jakąś stronę za każdym razem musiałbyś wpisywać hasło.
-
Teraz kliknij w ‘Utwórz hasło…’ - chyba nie muszę dokładniej opisywać co tam należy zrobić - w razie problemów pod PPM jest pomoc :idea:
-
Po tej operacji wystarczy zastosować wszystko, jeśli będzie potrzeba - potwierdzić wybór. To wszystko. Teraz by wejść na daną stronę, znajdującą się na ‘liście zakazanych’ będzie trzeba wpisać hasło opiekuna - czyli Ciebie
Może metoda nie jest najskuteczniejsza (chcielibyście wiedzieć jak ją obejść, co :?: - w sumie nie takie bardzo to skomplikowane), ale w zupełności wystarczy na niesforne rodzeństwo, czy potomstwo
PS. Jakby ktoś potrzebował skuteczniejszej metody, to mogę poszukać - kiedyś widziałem taką… 8)