Blokowanie komputera pod Win7


(XOR) #1

Mam pytanie. Dlaczego w momencie blokowania komputera (klawisze windows + L) "siódemka" daje możliwość przełączania na innego użytkownika? Z tego co kojarzę w XP było tak, że komputer mógł odblokować hasłem tylko ten, kto go zablokował. Konto, z którego blokuję kompa to konto admina z hasłem. Drugi użytkownik (czyli ten, na którego mogę się przełączyć) nie ma ustawionego hasła - czy to może być powód?


(Piotrkijak) #2

Nie, tak czy siak będziesz mógł przełączyć użytkownika, tylko że jeżeli bedzie hasło, to po wybraniu tego drugiego konto zostaniesz poproszony o hasło i dopiero zostaniesz zalogowany. Ten Windows tak po prostu ma i nic na to nie poradzisz...


(XOR) #3

Najdziwniejsze jest to, że gdy już przełączę się na użytkownika i z jego poziomu blokuję system to już nie mam do wyboru opcji "przełącz na innego użytkownika" - mogę się zalogować wtedy tylko jako on.


(Piotrkijak) #4

Hmm, nie mam pojęcia dlaczego tak jest...