Blokowanie numerów wg GPS albo czasu

Wie ktoś jak zablokować w telefonie jakieś numery telefonów, albo grupę telefonów np „Praca” po godzinie 16:00? I żeby odblokowywały się o 8:00? Albo żeby blokowały się te numery po opuszczeniu jakiegoś miejsca?
W androidowych Procedurach i Trybach tego nie znalazłem. Próbowałem w IFTTT, ale albo źle szukałem, ale też tam nie znalazłem.

Wygląda to kiepsko:

https://android.stackexchange.com/questions/251890/block-calls-for-many-time-ranges-in-the-24-hours

w IFTTT pewnie trzeba by od zera zrobić filtr jak zmieścisz się jeszcze w darmowym pakiecie (mocno cisną w subskrypcję).

1 polubienie

A Tryb „Nie przeszkadzać” (Do Not Disturb) z harmonogramem ?
I wybrać tam wyjątki, dodać kontakty z innej grupy.

Wtedy lipa z odbieraniem np. połączeń z sądu/policji jak nie lecą z zapisanego numeru w osobistej książce adresowej lub telemarketingu, że mu się umowa u operatora kończy.

Chyba, że jest pozycja „akceptuj nieznane i zastrzeżone” (co wydaje się głupie dla trybów skupienia).

I na minus francuska interpunkcja z tą spacją przed znakiem zapytania (nie używasz już na co dzień francuskiego w piśmie, to wrzuć zasadę do śmietnika).

1 polubienie

Albo rybka, albo Pipka:slight_smile: - nie obronisz się, bo jak go dręczą z pracy a zablokuje służbowy numer to po iluś razach zaskoczą i zadzwonią z innego albo tak jak kiedyś było u mnie. Powiedzą do innego pracownika aby zadzwonił z swojego prywatnego :wink:

Jak chce się bawić to proszę bardzo, apka na upier… pracodawcę: