jak zablokować swój IP żeby kolega z LAN`u nie mógł mnie sPINGować, w celu sprawdzania czy mam włączony komputer.
albo nie dopuścić do tego, zeby GG wysylało mój adres IP, przez różne komunikatory można adres odcztać (np. power GG)
jak zablokować swój IP żeby kolega z LAN`u nie mógł mnie sPINGować, w celu sprawdzania czy mam włączony komputer.
albo nie dopuścić do tego, zeby GG wysylało mój adres IP, przez różne komunikatory można adres odcztać (np. power GG)
Ukryj swoją obecność w lanie :
W uruchom wpisz : command >>> OK. Otworzy sie okoenko MS-DOS.
Tu wpisz C:\>net config serwer /hidden:yes nacisnij enter.
Teraz nie będzie cie u kogoś w otoczeniu sieciowy.
O wyłączeniu odpowiedzi kompa na ping gdzieś tu to opisałem . Szukaj .
Jak znajdę to podam .
Ps .
Znalazłem.
Poczytaj w Sprawdzone porady :
z tym to akurat nie ma problemu. gadu gadu - ustawienia - połączenie - odchacz używaj połączeń bezpośrednich typu p2p. po tym już osoba inflitrująca twoje poczynania gg przez power gg będzie miała napis w tabelce połączenie - połączenie p2p nie funkcjonuje (czy jakoś tak, nie pamiętam dokładnie ) ale nie będzie przez to widać twojego ip
albo w ustawieniach proxy wpisujesz jakis adres ip wymyślony i taki własnie zapis będzie w danych serwera gadu gadu czyli także power gg będzie ten ip widziało jak nie chcesz stosować opcji 1.
zakup produkt Steganosa czyli Internet Anonym Pro http://www.steganos.pl (niedawno produkt ten był w jakimś wydaniu komputerowym, o ile dobrze pamiętam :D)
Komputer swiat Expert 4 /2005. Pełna wersja .Jeszce widziałem w kioskach.
Ale nie polecam .Strasznie spowalnia połączenia…
W gg ustaw sobie połączenia przez proxy. Ustawienia >>>Połączenia .
Adresy i numery portów :
Cały czas, czy to trzeba za każdym razem po włączeniu kompa ??
czały czas jest sie niewidocznym (mam nadzieje że ci chodzi tylko o gadu gadu
)
Dla admina sieci też? Jak to ewentualnie cofnąć, żeby znowu być widocznym?
ale rozchodzi ci sie o gadu gadu tylko ?
nie, żeby: