Witam używam przeglądarki google chrome z adguard większość potrzebnych filtrów jest zaznaczona lecz nie wiem jak sobie poradzić z tym :
ktoś podpowie ?Pisz 2 komentarze miesięcznie w “artykułach”/“publikacjach” i zostaje blokowanie telemetrii:
- WP
- Gemius
- Converti.se
Minus, że trzeba być zalogowanym na konto jakieś z którego komentujesz.
A zaznaczanie prawie wszystkiego bez myślenia to pchanie się w problemy, że wywalisz AdGuard zamiast:
-
wyłączyć listy które nie spełniają twoich wymagań lub
-
słyną z problematyczności np. ABP Japanese psujące strony inne niż japońskie i nie naprawią ci bugów (taką mają politykę, pewnie przepisanie listy na nowo tego też mocno nie zmieni).
musi byc chrome?
jesli az tak Cie wpienia to zmiana przegladarki…nie wiemc co to za reklamy
On raczej uszkodził ruchome boksy w prawej kolumnie (“sidebar”) na portalu.
@izok1980 na próbę wyłącz porzucone “Polskie filtry wewnętrzne”. Autor je usunął z Github a AdGuard ma ostatnią kopię z lipca 2020.
Adguard zmieniony na ublock oraz przeglądarka na edge nie występuję już ten problem ale komunikaty tyczące plików cookies mam nadal mimo że mam dodane filtry własne
I don’t care about cookies - lepiej działa jako osobne rozszerzenie, to raz.
A filtry w uBO?
Filtry Twoje własne umieszcza się w “Moje filtry”.
EasyList Cookie czasem rozwala strony np. wycina część pop-upa który z polityką ciasteczkową/RODO nie ma nic wspólnego - to jest w całym internecie z przynajmniej tysiąc stron i pop-up zazwyczaj jest reklamą lub newsletterem.
I jak pisałem wymienił dodatek a nie sprawdził, wyłączając porzucone “Polskie filtry wewnętrzne” - zostaje zablokować wpisy autora i nie pomagać jak ktoś ignoruje…
Za raz pewnie znajdzie rozwaloną stronę z uBO i przeskoczy na AdBlock / Adblock Plus.