Witam,
Użytkownikom programu AQQ, zamiennika GG, dość często (przynajmniej u mnie) zdarza się, że interfejs programu zmienia się np. na j. czeski lub angielski. NIe pomaga w tym przypadku zmiana języka w opcjach na polski ani ponowne uruchomienie komputera. Próbowałem w takim razie odinstalować AQQ. Na początku [czyt. za pierwszym razem] to pomogło, jednak dziś sytuacja się powtórzyła i nawet odinstalowanie i czyszczenie rejestru nie pomogło. Interfejs nadal był w języku, tym razem angielskim.
Znalazłem więc sposób na to, aby język w AQQ praktycznie już nigdy się nie zmienił
Na początek najbezpieczniej jest wyłączyć AQQ, ponieważ gdybyśmy tego nie zrobili dostalibyśmy tylko komunikat o braku dostępu do plików, które w tym momencie byłyby używane. Teraz wchodzimy do katalogu, w którym zainstalowaliśmy program, najczęściej C:\Program Files a dokładniej w C:\Program Files\WapSter\AQQ\System\Language. Znajdziemy tam 4 pliki. Usuwamy wszystkie oprócz Polish.lng.
Teraz mozemy już uruchomić AQQ z domyślnie polskim językiem, którego nie możemy zmienić ani tym bardziej sam program.