Witam
Otóż ostatnio męczą mnie blue screeny, które wywoływane są przez przeglądarkę po wejściu na strony typu jbzd.pl czy kwejk.pl. Na np. facebook mogę wejść bez problemu czy też tutaj na forum.
Laptop ASUS R556L
Karta graficzna Nvidia Geforce 920 M
Procesor Intel Core i3 - 5005U 2,0Ghz
Karta sieciowa Mediatek MT7630E 802.11 bgn
Windows 8.1 64 bit.
Karta graficzna działa, przy grach nic się nie dzieje.
Ram testowany, wszystko okej.
Dysk twardy testowane też wszystko okej.
Myślałem, że to problemy z kartą sieciową tzn. jej sterownikami, ale przeinstalowałem i nadal jest to samo. Przeinstalowałem również sterowniki do karty graficznej, ale też nic nie pomogło.
Dołączam screena z bluescreenviewer i wszystkie pliki minidump
link do pobrania minidump https://megawrzuta.pl/download/d31c2f8f58914c45b114da5a84dfa898.html
Jeżeli komputer jest sprawny sprzętowo, spróbuj po pierwsze wyczyścić stos TCP/IP. Zrobisz to z wiersza polecenia przy użyciu poleceń netsh int ip reset. Tutaj komputer będzie pisał, że potrzebny jest restart ale wydajesz kolejne polecenie: netsh winsock reset. Po restarcie komputera sprawdź czy problem ustąpił. Może to być też wina zawirusowania lub braku aktualizacji w systemie, więc polecałbym sprawdzić komputer oprogramowaniem antywirusowym oraz pobrać aktualizację poprzez Windows Update.
Ok super dzięki wielkie Po wpisaniu tych poleceń teraz wszystko śmiga bez blue screena
Czy mogę wiedzieć o co chodziło i w czym te polecenia tak dokładnie pomogły ? Bo przy tym netsh int ip reset pod koniec wyskoczyło przy czymś reset failed odmowa dostępu (wcześniejsze wszystkie success).