Blue screen - kody błędu


(Grzeg44) #1

Witam

Od paru dni komputer wyrzuca blue screen, nawet w trybie awaryjnym.

poniżej "informacje techniczne"

0X00000019 (0X00000020, 0XE319008, 0XE3190648, 0,0CC80702 )

0X0000000A (0X 00000002, 0X00000001, 0X804F9D4C )

Czyściłem różnymi programami typ AdwCleaner itp. coś wyszukało usunąłem ale nadal mam to samo.


(falcon89) #2

Przetestuj pamięć RAM za pomocą http://www.dobreprogramy.pl/Memtest86,P ... 12556.html (wypakuj, nagraj na płytę i uruchom z niej komputer, testuj każdy moduł oddzielnie).


(Grzeg44) #3

Dobrze spróbuje

Cofnąłem rejestr lecz nadal wystąpił błąd inne niż poprzednie ( cyfry )

-- Dodane 14.05.2013 (Wt) 23:14 --

Przeszło dwa razy nie znam się na tym oto screen.

http://wstaw.org/h/f0283c02ec2/

-- Dodane 15.05.2013 (Śr) 7:47 --

Wczoraj komputera nie mogłem w ogóle uruchomić, nawet Windows ( pasek ) nie włączalny się.

Zrobiłem test Crystal Disk i nie wskazał ( na szczęście ) żadnych niepokojący objawów.

Zaraz pewnie znów pojawi się ten błąd ( pisze z tego właśnie komputera )

http://wstaw.org/h/1a1d59a95b8/

-- Dodane 15.05.2013 (Śr) 10:08 --

Może ktoś przeanalizować te screeny ?

Jak na razie po 3 godzinach nie wystąpił błąd, ale pojawił się pewien problem. Ikonki na pulpicie nie wczytały się do końca, w tym dziwne że niektóre są a innych brak.

http://wstaw.org/h/f080d9c1e13/

-- Dodane 15.05.2013 (Śr) 21:55 --

Jednak znów pojawił się błąd.


(adi0922) #4

być może coś z dyskiem jest nie tak spróbuj programem HD Tune


(hirem) #5

CrystalDiskInfo i przy C7 są błędy gdzie przy tej wartości powinno być 0 a jest A wartość RAW w szesnastkowych ustaw żeby pokazywało w dziesiętnych to wychodzi 10 chyba na dziesiętne. Więc zmień kabel sygnałowy i jak dalej problem to sprawdzaj działanie na sąsiednich wolnych gniazdach na płycie głównej. Liczba przy C7 po zmianie kabla się raczej nie zmieni tylko na przyszłość sprawdzać czy się nie zwiększa. Pamięć też do sprawdzenia jak proponowano nawet w pierwszej kolejności jak wykaże uszkodzenie to może one winne.


(falcon89) #6

Masz błędy pamięci RAM. Jeśli masz więcej niż jeden moduł to sprawdź każdy oddzielnie.

Nie do końca. Zmień ustawienia Crystal Disk Info (Funkcje, Advanced Feature, Wartość Raw i ustaw 10 [DEC]), pokaż screena z programu (wszystkie parametry).