Odinstaluj AVG tym narzędziem tylko na czas testowania.
W Dzienniku pojawia się często błąd, dotyczący Usług, choć bywa to też konflikt sterowników Microsoft-Windows-DistributedCOM 10005 Brak "Model DCOM odebrał błąd 1084...
Czy do aktualizacji sterowników używałeś jakiegoś DriverBoostera, itp?
Kolejna sprawa to Bios
Masz wersję z pierwszego wydania. Do teraz wydano wiele nowych usprawnień. Należałoby zrobić aktualizację.
Wejdź do Biosu i zrób zdjęcia ustawień każdej strony i podstrony, aby po aktualizacji móc ustawić wszystko tak jak jest teraz. Version 7A70v17 Release Date 2018-07-10
Możesz spróbować użyć program MSI Live Utility 6 pobrany ze strony producenta Twojej płyty głównej i zrobić aktualizacje Bios i innych zgłoszonych braków B250M Bazooka
Możliwe, że aktualizacja Bios i zainstalowanie poprawnych sterowników rozwiąże problemy.
EDIT: Przeglądając dalej Twój log zauważyłem wiele błędów dostępu do plików.
Są to pliki niepotrzebne w Twoim komputerze. Można je usunąć, ale potrzebne będą skany programem FRST, abym mógł sprawdzić jak dużo jest tych niepotrzebnych.
Jeżeli będę robił krok po kroku tak jak pokazuje MSI Live Upade 6, na pewno wykonam to dobrze?
Znalazłem również płytę od msi ( płyta główna ) przyda mi się do czegoś?
Płyta ze sterownikami będzie już nieaktualna.
A co wyświetla do aktualizacji po uruchomieniu MSI Live?
Nie wiem na ile jesteś obeznany w temacie komputerów.
Zrób najpierw zdjęcia Bios, tak jak opisałem wcześniej.
W MSI Live zacząłbym od aktualizacji Bios, potem Intel Chipset, grafika zintegrowana i dedykowana, LAN i WiFi, i reszta
Po zaktualizowaniu Bios, musisz zrobić restart, wejść w ustawienia Bios i porównać ustawienia ze zdjęciami.
Potem po aktualizacji każdej nowej rzeczy w Windows zalecam restart i dopiero potem kolejne urządzenie
Jeśli udało się zaktualizować Bios i sterowniki w MSI Live Update, to teraz możesz zaktualizować sterowniki Karty Graficznej Radeon
Pobierz je ze strony Ati odpowiednie do Twojego systemu operacyjnego Radeon™ RX 480 Drivers & Support
Przedstawie jak wygląda sprawa. Zrobiłem format komputera i wyczyściłem dyski do zera.
BIOS jest zaktualizowany.
Co do karty graficznej wygląda to tak:
Jeżeli chodzi i sterownik do karty pobieram właśnie ten “najnowszy” czyli pierwszy z góry
Dostałem informację na PW od autora, że sterowniki i Bios są aktualne
Ale BSODy nadal wyskakują.
@wronek04 zrób ponownie plik tekstowy z Dziennika Zdarzeń
Zrób zdjęcie błędu BlueScreen
Możesz również użyć programu BlueScreenView
Zakładam, że system legalny i nie posiadasz Autoaktywatora
Może ktoś jeszcze dołączy i pomoże w rozwiązaniu problemu?
Podglad zdarzen.txt (293,9 KB)
Odrazu zaznaczam, że podczas gry w CoD: Warzone nawet na najniższych ustawieniach moje fps’y są strasznie małe, przy zajętych 2GB/8GB karty graficznej. Nie wiem co może oznaczać nd. przy karcie graficznej podczas samej rozgrywki.
Zdjęcie zrobione przed formatem:
Dobrze byłoby sprawdzic kartę na 2 pc przed wyrzuceniem, ale najpierw… pozbądź się sterowników, afterburnerów itp. Niech Windows sam sobie pobierze odpowiednie.
Niedawno był problem z kartami 5xxx powodowany przez nowsze, sprawdziłbym więc te stablne w 100%.
Możesz spróbować, ale najpierw sprawdź generyczne sterowniki W10. Z tą kartą, jak kupisz nową poczekaj i sprawdź u kogoś, jednak powoli zaczyna to wyglądać na coś uszkodzone już w niej. Raczej nie rdzeń, chyba pamieć, tylko dlaczego nie wykrywa jej dobrze… Jeszcze dla 100% pewności : kupiłeś w dużym, pewnym sklepie jak Xkom, Morele, Avans. Mediamarkt Euro, czy J.Nosacz Spzoo?
Komputer był składany w sklepie ( u mnie w mieście /sklep z częściami gdzie pracuje 3 informatyków ) Oni wprowadzali części z hurtowni dla siebie i sprzedali