Blue screen podczas gry


(The Baca27) #1

Witam! Wczoraj na wieczór odpaliłem nowy komputer, dzisiaj kiedy włączyłem grę SimCity 5 podczas gry w losowych momentach wyrzuca mi blue screena. Wcale nie trzeba na niego długo czekać, problem powtórzył się cztery razy uniemożliwiając mi rozgrywkę (SKANDAL ! :D). Nie jestem pewien, czy problem występuje tylko w tej grze, postaram się to jeszcze sprawdzić. Wstawiam raport z BSOD'a proszę o szybką diagnozę.

 

==================================================

Dump File         : 021814-16426-01.dmp

Crash Time        : 2014-02-18 11:24:41

Bug Check String  : SYSTEM_SERVICE_EXCEPTION

Bug Check Code    : 0x0000003b

Parameter 1       : 00000000`c0000005

Parameter 2       : fffff960`0027c9ed

Parameter 3       : fffff880`078b1100

Parameter 4       : 00000000`00000000

Caused By Driver  : win32k.sys

Caused By Address : win32k.sys+22c9ed

File Description  : 

Product Name      : 

Company           : 

File Version      : 

Processor         : x64

Crash Address     : ntoskrnl.exe+71f00

Stack Address 1   : 

Stack Address 2   : 

Stack Address 3   : 

Computer Name     : 

Full Path         : C:\Windows\Minidump\021814-16426-01.dmp

Processors Count  : 8

Major Version     : 15

Minor Version     : 7600

Dump File Size    : 297 872

Dump File Time    : 2014-02-18 11:25:50

==================================================

 


(mrFreeze) #2

Wstaw screena HWInfo zakładka Sensors (całe okno)

 

http://storage.dobreprogramy.pl/narzedzia/hw32_432.exe

 

Wstaw screena HDTune zakładka Health (całe okno)

http://hdtune.com/files/hdtunepro_550_trial.exe

 

Test pamięci memtestem ale to jak temp. i dysk będzie OK. Wypalasz jako ISO bootujesz i skanujesz.

Pamiętaj każda kość osobno przynajmniej 3 pełne cykle

http://www.memtest86.com/downloads/memtest86-iso.zip


(The Baca27) #3

HWinfo


(falcon89) #4

HD Tune nie potrafi odczytać parametrów SMART, pobierz CrystalDiskInfo portable, wypakuj i uruchom, zmień ustawienia (Funkcje, Advanced Feature, Wartość Raw i ustaw 10 [DEC]), zrób zrzut ekranu (całe okno programu), umieść na http://postimage.org/ i podaj link na forum.


(The Baca27) #5

seagate


(The Baca27) #6

Wyniki memtest'u

 

Dwie kości goodram po 2GB

 

Jedna kość kingston 4GB


(mrFreeze) #7

Dyski OK, pamięć też, temp. w normie. Spróbuj aktualizacji sterowników.


(The Baca27) #8

Rozwiązałem problem, kości ram były włożone w złej kolejności.