Znajomy mnie poprosil o naprawe starszego już laptopa, po ekranie ładowania XP Home widać przez chwile kursor, po czym wykrzacza się z bluescreenem. Normalnie zrobiłbym formata i po zabawie, ale nie działa mu napęd *_* laptop stary także bootowanie z USB też raczej nie bedzie obsługiwane. Próba wejścia przez tryb awaryjny również kończy się bluescreenem. Jedyna szansa pozostaje w tym, że na laptopie jest zainstalowany jeszcze jeden Windows Home na który mogę wejść i ewenetualnie przez niego podmieniać pliki systemowe z pierwszego systemu. Czy ktoś ma jakąś rade?
Podmieniłem lsass.exe, svchost.exe, services.exe, smss.exe, userinit.exe i dalej widze napis “Zapraszamy…”, tapeta i następuje bluescreen
– Dodane 08.12.2012 (So) 21:06 –
http://etxt.pl/656 <- treść pliku Layout.ini, nawet mi nie mów, że mam te wszystkie pliki podmienić ;D
– Dodane 08.12.2012 (So) 21:08 –
Doinformowałem się co było przyczyną. Na tej jednej kopii systemu wyskakiwał mu komunikat o legalności systemu (jest to o tyle dziwne, że to firmowy laptop, więc musi mieć wszystko legalne) w każdym razie ściągnął z internetu jakąś aplikacje co miała zalegalizować/usunąć ten komunikat i po tym mu się to stało *_*