Blue screen podczas zamykania internetu


(Masonizyd) #1

Mam problemy: otrzymuję blue screen podczas zamykania inernetu, jestem użytkownikiem neostrady. Szczególnie jak komputer pracuje dłużej jak tylko wyłączam neostradę często (nie zawsze) się mi komputer zawiesza i muszę restartować. W czym tkwi problem.? Aha, nie używam oryginalnej aplikacji neostrady, tylko zainstalowałem stery modemu i uruchamiam internet przez program CI dial 2.3

P.S. te problemy mam od tygodnia może dwóch, wcześniej też uruchamiałem

internet przez w/wym program i było ok


(Asterisk) #2

A co na nim pisze ?


(Adarek) #3

Debugger Windows. Lekarstwo Na Blue Screen I Resety.


(Danielm86) #4

wyczyść kesz przeglądarki


(Masonizyd) #5

Nastąpił ponowny rozruch komputera po operacji wykrywania błędów. Wyniki tej operacji były następujące: 0x100000d1 (0x00000000, 0x00000002, 0x00000001, 0x88669019). Zrzut zapisano w: C:\WINDOWS\Minidump\Mini090706-01.dmp.

tyle w dzienniku zdarzeń

P.S.

a teraz po użyciu debuggera

Microsoft ® Windows Debugger Version 6.6.0007.5

Copyright © Microsoft Corporation. All rights reserved.

Loading Dump File [C]

Mini Kernel Dump File: Only registers and stack trace are available

Symbol search path is: *** Invalid ***

****************************************************************************

* Symbol loading may be unreliable without a symbol search path. *

* Use .symfix to have the debugger choose a symbol path. *

* After setting your symbol path, use .reload to refresh symbol locations. *

****************************************************************************

Executable search path is:

*********************************************************************

* Symbols can not be loaded because symbol path is not initialized. *

* *

* The Symbol Path can be set by: *

* using the _NT_SYMBOL_PATH environment variable. *

* using the -y argument when starting the debugger. *

* using .sympath and .sympath+ *

*********************************************************************

Unable to load image ntoskrnl.exe, Win32 error 2

*** WARNING: Unable to verify timestamp for ntoskrnl.exe

*** ERROR: Module load completed but symbols could not be loaded for ntoskrnl.exe

Windows XP Kernel Version 2600 (Service Pack 2) UP Free x86 compatible

Product: WinNt, suite: TerminalServer SingleUserTS

Kernel base = 0x804d7000 PsLoadedModuleList = 0x8055ab20

Debug session time: Thu Sep 7 23:48:37.250 2006 (GMT+2)

System Uptime: 1 days 6:19:12.833

*********************************************************************

* Symbols can not be loaded because symbol path is not initialized. *

* *

* The Symbol Path can be set by: *

* using the _NT_SYMBOL_PATH environment variable. *

* using the -y argument when starting the debugger. *

* using .sympath and .sympath+ *

*********************************************************************

Unable to load image ntoskrnl.exe, Win32 error 2

*** WARNING: Unable to verify timestamp for ntoskrnl.exe

*** ERROR: Module load completed but symbols could not be loaded for ntoskrnl.exe

Loading Kernel Symbols

.........................................................................................................................................

Loading User Symbols

Loading unloaded module list

..................................................

*******************************************************************************

* *

* Bugcheck Analysis *

* *

*******************************************************************************

Use !analyze -v to get detailed debugging information.

BugCheck 100000D1, {0, 2, 1, 88669019}

ANALYSIS: Kernel with unknown size. Will force reload symbols with known size.

ANALYSIS: Force reload command: .reload /f ntoskrnl.exe=FFFFFFFF804D7000,214600,41108004

***** Kernel symbols are WRONG. Please fix symbols to do analysis.

***** Kernel symbols are WRONG. Please fix symbols to do analysis.

*** WARNING: Unable to verify timestamp for kl1.sys

*** ERROR: Module load completed but symbols could not be loaded for kl1.sys

Probably caused by : kl1.sys ( kl1+1128 )

Followup: MachineOwner


no ładnie... wynika z tego, że to kaspersky internet security jest winien...


(Adarek) #6

Zamknięcie kaspra przed wył. internetu powinno pomóc.


(Gugu007) #7

Zgadzam się z Phylby - coś koło 100% Kaspersky się przycina. :mrgreen:

Złączono Posta : 26.09.2006 (Wto) 17:10

PS

Jeśli masz orginalnego Kasperskiego i nie upłynął Ci termin updatów to ściągnij ze strony Kaspersky.pl wersję 6 i podaj dane aktywacyjne z wersji 5. :mrgreen: