Witam
Byłem u koleżanki i … nie da sie wejść nawet w awaryjni i ciągle pisze
Unmountable_boot_volume
0x000000ED
(0x8177AE30, 0xC0000032, 0x00000000, 0x00000000)
Jak naprawić owy problem ?
Znalazłem takie coś
Nie da sie
Witam
Byłem u koleżanki i … nie da sie wejść nawet w awaryjni i ciągle pisze
Unmountable_boot_volume
0x000000ED
(0x8177AE30, 0xC0000032, 0x00000000, 0x00000000)
Jak naprawić owy problem ?
Znalazłem takie coś
Nie da sie
Mój kolega to samo mial. ale po prostu sa kabelki od dysku twardego nie docisniete. do dysku oczywiście, bo:“unmountable boot volume” to znaczy: odmontowany fragment bootowania. niech docisnie kabelki ibedzie wporzo
jasne Tylko że co ? że sie same niby poluzowały ? Komp nie był jeszcze otwierany.
A może sie HDD spalił ?
Gdyby się spalił, nawet błąd by nie wyskoczył tylko BIOS by wywalił Disk Boot Failure albo coś w tym rodzaju.
Aha Czyli … dalej nie mam rozwiązania
To z kabelkami sprawdzałem
Mój komp od nowości sie sam wyłączał, jeżdził po serwisach do informatyków itp. itd. i nikt nie wiedzial co chodzi. A ja raz sie czaelem bawic w czyszczenie kompa jak był włączony i dotknołem ten kabelek co do syku twardego idzie i sie komp zresetował tak jak to robił wcześniej, i wyszło że to ten jeden głupi kabelek był problemem.
Ale zrobiłeś Przecież link odsyła do TEGO wątku hahahahaha
Sorry xD. . . to młodszy brat napisał. Uczy sie dopiero. Jedziesz z konsolo odzyskiwania chkdsk /r, a potem fixmbr. Powinno pomóc. Pozdro i jeszcze raz sorry.
Właśnie nie da sie wejść do konsoli bo jak włożę CD do napędu to ładuje i … od nowa sie uruchamia komp taki reset
sprawdź również taśmy sygnałowe, używaj taśmy 80-żyłowe