Jest problem z Samsung EVO 960 NVME v2. Zakupiony w 2017, gwarancja minęła. Da się go jeszcze uratować / Czy ktoś miał podobny problem? wymiana doświadczeń bywa pomocna.
W obecnej chwili przeinstalowałem system na stary HDD, a dysk problematyczny nie nadaje się nawet na magazyn.
Dobra. Rozkręciłem, wyczyscilłem piny na razie działa normalnie, ale kilka klawiszy przestalo dzialać. Funkcyjny, H,E, 7,8. Ktoś ma jakiś pomysł ? Luzowanie śrubek nie pomogło…
Nie, bywa, że nie działa część. Inne częste powody to: źle wkręcone śrubki i przebite taśmy w klawiaturze, zalanie, złamanie ścieżki przez wyginanie taśmy, rozwarstwienie taśmy na końcu, o ile wersja z białą taśmą, wtedy czasami ratunkiem jest obcięcie milimetra na końcu, albo wyprostowanie ścieżek pod lupą i poprawne zamontowanie, uszkodzenie lub złe zapięcie plastikowego zacisku, wygięcie pinu w zacisku, lub zaśniedziały pin.
Generalnie, lupa i dobrze obejrzeć złącze i taśmę, następnie dobrze wcisnąć, zatrzasnąć, nie składać tylko sprawdzić czy działa.