Witam, dokładnie wczoraj dostałem swojego pierwszego Blue Screena w życiu.
Co dziwne, po restarcie komputera wszystko było ok, nawet pograłem 2h żeby zobaczyć czy ten problem jeszcze występuje.
Jednak lekko się przestraszyłem, dlatego poczytałem trochę w necie co mogło być przyczyną bo niestety nie zrobiłem zdjęcia błędu ani go nie zapamiętałem.
Doczytałem się że można w katalogu Windowsa znaleźć raport o błędzie, więc pobrałem Bluescreen viewera, jednak chciałbym żeby ktoś rzucił okiem na ten raport, (o ile w ogóle dobrze uruchamiam ten program)
Jednym wyskoczeniem BSOD-a bym się nie stresował ani przejmował. Czasami tak niestety się zdarza. Problem będzie, jeśli BSOD-y będą pojawiać się notorycznie. Przy jednym zapomnij, że coś się stało i użytkuj normalnie komputer.
Czyli praktycznie może być spowodowane przez uszkodzenie sprzętu bądź błędnie działający program. Ale trudno na podstawie jednego BSOD-a określić źródło. Oczywiście można testować komputer, dysk i pamięć i bardzo prawdopodobne, że zakończą się sukcesem - czyli nie znajdzie się błędu, bo komputer będzie działał poprawnie.
Czyli sam widzisz - RAM sprawny, dysk też (analiza S.M.A.R.T nie wskazuje na jakiekolwiek problemy z dyskiem SSD). Nie ma się o co martwić - wszystko jest OK. To tylko jeden BSOD.
Dziękuje wszystkim za pomoc, wczoraj po zrobieniu sobie 2h sesji z Assassin’s Creed Odyssey (gry wg mnie bardzo obciążającej wszystko co możliwe) nie pojawił się żaden BSOD, tak więc przedwczorajszego po prostu zignoruję.