Blue Screeny i niekończące ładowanie programów

Z góry przepraszam jeżeli wybrałem zła kategorie nie wiedziałem czy wybrać tą czy sprzęt komputerowy.
Byłbym ogromnie wdzięczny jeśli ktoś umiałby mi pomóc naprawić komputer. Nie wiem czy to istotne ale zaczęło się tak że kiedy kładłem nogi na komputer to wywalało mi Blue screen i smutna buźkę. Ale zawsze kiedy włączałem to ponownie było już ok. Rzadko się zdarzało że robił mi tak bez moich nóg na nim. Ale ostatnio stało mi się tak znowu A kiedy odpaliłem znowu kompa to nie miałem dysku D ani w mój komputer ani w Disk management ani w takim programie testDisk. Wyłączyłem kompa. to było rano. Wieczorem gdy go włączyłem dysk D wrócił ale miałem problem z Internetem. Byłem połączony ale żadne programy ani przeglądarki nie działały tylko się albo ładowały cały czas albo pisało brak połączenia. W dodatku np kiedy chciałem opróżnić kosz z 60KB to robiło się to godzinami (dosłownie). Teraz Windows WGL się nie włącza tylko się jakaś naprawa włącza A potem pisze że się nie udało.
W pewnym momencie na chwilę wrócił mi Internet kiedy wcześniej się ładował jakiś Watch Dog . Mam windows 10. Z góry dziękuję za wszelką pomoc:)

Używasz może AVG (antywirus)?

Spróbuj uruchomić komputer w trybie awaryjnym z obsługą sieci wciskając klawisz F8 od startu. Jeśli się uda spróbuj zrobić test dysku twardego za pomocą programu crystaldyskinfo. Dziwnie wygląda ten twój problem. Masz może zapisany kod tego bluescrrena który ci wyskoczył? Nie wiem dla mnie to wygląda albo na Windowsa po mocnych przejściach albo na dysk. Chociaż płyty głównej i zasilacza też nie wykluczam.

@bachus dobrze pyta.

Odinstaluj w trybie awaryjnym antywirusa AVG i ewentualnie wcześniej odłącz podłączone urządzenia USB.
Nie kładz gir na komputerze!!! :rofl:

Kategoria dobra, ale tytuł zły
Następnym razem opisz problem w tytule zamiast w nim pisać “Błagam Pomóżcie”

A co do problemu to sprawdziłbym smart z dysku

Wygasł mi ale mam na komputerze. A co?

Odinstalowałem AVG i na chwilę się włączył system normalnie chociaż nadal nie było Internetu i wciąż mulił. Teraz jak włączę to nie ma żadnych ikon na pulpicie ani na pasku zadań poza tymi windowsowymi (start, szukaj) i się zawiesza w ten sposób :confused:

CrystalDiskInfo i sprawdź dysk.