Blue Screeny podczas instalacji Windows Xp

Witam !

Tak jak w temacie podczas gdy instalator kopiuje pliki na dysk aby dokończyć instalację z dysku to podczas tej operacji wyskakują blue screeny za każdym razem błędy które odczytuję z tego ekranu i wpisuję w google dotyczą błędu odczytu/zapisu do pamięci ram.

Specyfikacja Komputera :

Intel AsRock p4i65G (płyta główna)

Intel Celeron D 320 2,40 GHz (procesor)

A Data 1GB + 256 MB Ram 133MHz (pamięci ram)

C-Media AC97 Audio (karta audio zintegrowana z płytą główną ale sterowniki posiada osobne :? )

Gigabyte ATI Radeon HD 4600 Series 1 GB (karta graficzna chipset gigabyte :wink: )

WDC WD1600JB-00REA0 160 GB ATA (dysk)

Optiarc DVD RW AD-5200A ATA (dvd-rom)

Microsoft Windows XP Home Edition SP2 32-bit - z którym występuje ten problem i nie mogę zainstalować

padla pamieć ram lub dysk twardy ,ale prawdopodobnie pamiec ram jak masz od kogo to pozycz jakies kosci i spr

możesz sprawdzić programem memtest

wyciągnij 1 pamięć i sprawdź tym programem a a później sprawdź drugą

jeśli na 1 wyskoczy błąd to do reklamacji a jak nie ma reklamacji to do wyrzucenia

Dysk Twardy prawdopodobnie nie padł ponieważ wczoraj na drugim komputerze kopiowałem dane z mojego dysku do babci komputera i chodził bez zarzutu, pobiorę memtest i napisze co i jak, mogę też kości wyjąć z babci komputera tylko mam na dzieje że to padła kość 256 mb a nie 1 GB :expressionless:

Dodane Wt, 26 lip 2011, 15:58

Użyłem testu i wyniki są następujące :

Slot 1 - Kość 1 GB posiada 1347584 błędów 155,4 MB było na dole zaznaczone kolorem czerwonym na slocie 2 wyniki były identyczne

Slot 1 - Kość 256 MB posiada 147540 błędów 207 MB było również na dole zaznaczone kolorem czerwonym chciałem przełożyłem na drugi slot tę kość ale memtest nie rozpoczął nawet testu

Jakieś wnioski :?: A nie żadnej możliwości żeby usunąć całkowicie dane z pamięci ram ??

uszkodzone obie pamięci

dziwne że obie i że aż tak może być coś jeszcze z zasilaczem

pamięc ram zawsze po odłączeniu zasilania kasuje się

hmm skoro obie pamięci są uszkodzone to jedynie pozostaje mi zakupienie nowej kości ram, co do zasilacza sprawdzałem go na drugim kompie działał bez zarzutu czyli szkoda ramu nie dziwię się że 256 mb ram ma tyle błędów ale co do 1 GB to jestem bardzo zdziwiony przecież ta pamięć gości u mnie niecałe 2 lata :expressionless:

Jakby problem występował nadal, to zacznij od podania kodu błędu z blue screena.

Oddałem skrzynkę do serwisu na sprawdzenie czy wszystkie podzespoły bazowe działają spytałem o koszty ale powiedzieli że sprawdzenie jest za darmo, jutro do mnie będą dzwonić