Co chwilę dostaję blue screeny z podpisami „MEMORY_MANAGEMENT” lub coś tam not excepted.
Ile RAM masz w komputerze i jak masz ustawiony plik wymiany?
Niezależnie od tego, sprawdź pamięci memtestem.
Wpisz w wyszukiwarkę MEMORY_MANAGEMENT a znajdziesz trochę tekstów o tym co robić w takim przypadku.
Z tym ze uprzedzam przyczyny moga być rózne od sprzętu poprzez dysk, system plików po sterowniki
Linuxa odpal jak wszystko będzie ok tzn że pluskwę złapałeś
RAMu mam 4gb a plik wymiany to nie wiem co to jest. (Nie znam się zbytnio na komputerach)
Spróbowałbym przeanalizować pliki zrzutu programem BlueScreenView 1.55 - Download - Instalki.pl a jeżeli nic nie wykaże, to poważniejszym narzędziem tj WinDbg
. Tutaj opisałem moją udaną walkę z wyciągnięciem informacji z pliku dump Niebieski ekran **INTERNAL_POWER_ERROR** (czyli jak dowiedzieć się więcej z pliku dump z bluescreen'a) - #14 przez Bradlee
Za mało danych podajesz. Musimy jeszcze znać system operacyjny (Windows 10?), jaką masz pojemność dysku (czy starczy na większy plik wymiany?).
Generalnie ten plik wymiany ustawiłbym na 2x ilość RAM, czyli na 8 GB.
BlueScreenView coś wykaże. Przede wszystkim parametry a szczególnie pierwszy ponieważ ten określa przyczynę.
A tu jest ich wytłumaczenie. Proste tak że każdy zrozumie
Ja bym nie ustawiał wielkości pliku, a ten bsod może być spowodowany brakiem miejsca, przy integrze i 4 RAM + zapchanym dysku miałem to codziennie po xxx razy.
We wcześniejszym temacie dotyczącym tej samej sprawy nadmienia, że ma duże zużycie energii w procesie antimalware service executable i na screenie przy nim jest widoczne „mielenie dysku” - pisze, że ciągłe…może to naprowadzi na przyczynę.
Też tak myślę, przedtem co 10 minut mi wywalało komputer.
Pamięci w tej chwili na dysku C mam 7,00gb.
No to tylko powiem LOL. 7 GB wolnego, bo to wolne miejsce rozumiem?, to dysk pod korek zawalony, zwolnij do 20-30 i tyle trzymaj, na 90% zobaczysz poprawę.
Zwolniłem trochę i mam 22gb, komputer już lepiej działa.
Rozumiem że już nie ma bluescreenow? Ile masz dysków?
Dwa dyski, C i D
Bluescreeny znowu zaczęły się pojawiać
Kod to MEMORY_MANAGEMENT, to na pewno przez antimalware service executable.
Przy okazji trzymaij link do tematu - Antimalware Service Executable - Jak wyłączyć?
coś z pamięcią RAM masz zwalone spróbuj zainstalować windowsa na nowo jeśli dalej jest tak samo to pewnie RAM do wymiany.
już zroione, dzięki
Ten temat został automatycznie zamknięty 180 dni po ostatnim wpisie. Tworzenie nowych odpowiedzi nie jest już możliwe.