BlueScrean Vista ultimate 64 bit wielki problem


(Arathos) #1

Witam serdecznie mam wielki problem a mianowicie wczoraj postanowilem przejsc z win XP na win vista 64 bit (ultimate). Wszystko na poczatku szło ładnie zadnych errorow bluescreenow itp gdy juz zainstalowalem sterowniki do grafy i karty muzycznej wziałem sie do winampa... gdy go zainstalowalem odrazu właczyłem, gdy zaczeła leciec demowa MP3 komputer sie zawiesil i wyskoczył bluescreen :frowning: dokladnie nie wiem co tam pisze bo nie jestem w stanie przeczytac (za szybko znika), wiem tylko ze odlicza na samym dole do 100.

Przeinstalowalem system znowu, na samym poczatku pobralem wszystkie aktualizacje potem wzialem sie do sterownikow, niestety komputer resetuje sie dalej :frowning:

Przegladałem fora i widzialem ze vista potrzebuje duzo miejsca na dysku. Obecnie mam partycje na system o wielkosci 40gb po zainstalowaniu programow(nie wszystkich) i aktualizacjach mam 3gb wolnego miejsca na tym dysku. Czy to może być wina małej partycji ??

parametry komputera:

4gb ram kingston pc2 5300 cl5 240 - pin dimm kit

grafika GeForcre 9600gt

500gb dysk

dzwiekowka soundblaster x-fi extreme audio

płyta główna gigabyte GA-P31-S3G

zasilacz ~400wat

procesor intel core 2 quad 2.4GHZ

Obecnie nie moge na kompie wlaczyc zadnej strony poza google. jak probuje wlaczyc inna odrazu komp wywala blue screen. :?

nie moge również zainstalowac "nowe gadu gadu" bo podczas łączenia z katalogiem publicznym jak sie łatwo domyslec bluescreen ;p

Prosze bardzo o pomoc

pozdrawiam

Arathos

EDIT:

Chciałem jeszcze dodac ze wczesniej przed instalacja Visty przez pomyłke zainstalowalem Vwindows 7 i na tej wersji nic takiego się nie działo :frowning:


(rgabrysiak) #2

Najlepiej będzie jak podasz nam co ci bluescreen wypisuje, a tak możemy zgadywać w ciemno. Z twojego opisu wynika że przyczyna może leżeć po stronie niewłaściwych sterowników do grafiki / dzwięku.


(Arathos) #3

ok jakos postaram sie zobaczyc co tam pisze ... moze foto strzele... a co do sterownikow to watpie poniewaz to sa najnowsze pod viste 64...

Edit: jest foto ;p troche malo wyraźne bo z fona ;/

mldsc00034.jpg


(Hen Gra) #4

spróbuj tego


(niezDarek) #5

prawdopodobne rozwiązanie twojego problemu:

http://support.microsoft.com/kb/916595


(Arathos) #6

już sam sobie poradziłem :slight_smile: a mianowicie zauważyłem że ten crash wystepuje tylko przy próbie "cięższego" połączenia się z internetem... wystarczyło tylko pobrać najnowszy sterownik do karty sieciowej... w moim przypadku ETHERNET :slight_smile:

Mimo wszystko WIELKIE dzięki dla tych co próbowali mi pomóc =D>

pozdrówka