Siema! Mam mały problem. Gdy wlączam jakąs gre na PC typu: Crisis, Dirt2,Gta SA, Call of Duty4 itd. to wyswietla mi się “BlueScreen”. A gdy np. jestem na internecie lub oglądam filmy z PC jest wszystko OK. O co może chodzić??? Co może powodować ten bląd? Pomocy!
#-o
możesz na początek przeinstalowac sterownik od grafiki
ja miałem taki bluescreen po czym reset kompa .
Okazało sie że problemem jest jedna kość ramu . Wymieniłem i od tej pory ekran blue sie nie pokazał ( teraz mam inny komp ale tamten stary nadal działa jak głupi .
Na PC nic nie było podkręcane, a RAM też był wymieniany z 10m-cy temu…Jakies inne sugestie czy mozliwe ze to kosci ramu?
Podaj konfig kompa.
karol1224 , spakuj w zip i wstaw C\Windows->minidump’y <-na http://www.zippyshare.com/ i daj linka.A czy konfig spełnia minimalne wymagania gier ?
Uploaded with ImageShack.us
To cala konfiruracja (chyba;p)
– Dodane 06.08.2010 (Pt) 21:10 –
A co to wgl. jest minidump’y? ;p
– Dodane 06.08.2010 (Pt) 21:16 –
karol1224 , problem (atkosdmini.dll)ponoć powodują sterowniki do k.graficznej ASUS ,trzeba odinstalować stery ASUS’a i zainstalować sterowniki NVIDI’a.Masz stery ASUS’a?
Ale ja mam zainstalowane stery NAVIDA do karty graficznej
karol1224 , No dobra,punkt zaczepienia -sterowniki najnowsze ?A co to jest ASUS Other Dervice w menedżerze ?
NAd ASUS Other Dervice jest jescze takie cos DOM-DD2818E3CC (nie zauwazylem tego i uciąłem ;p)
– Dodane 07.08.2010 (So) 10:00 –
A sterowniki były bardzo niedawno aktualizowane