Bluescreen i blad ;/


(Siwy Jakub) #1

mam problem wyskakuje mi bluescreen i musze restart zrobic;/ czy chce cos sciagnac to nie moge zostawic kompa bo wiem ze mi wyskoczy bluescreen i rozne bledy wyskakuja;/ oto jeden:

0x000000F7 (0x821693E0, 0x0000A683, 0xFFFF597C, 0x00000000)

pomozcie mi i jeszcze inne bledy sie wyswietlaja jeden nawet odnosi sie chyba do pliku bo pisze win32k.sys

HELP!! :frowning:

Złączono Posty : 20.01.2007 (Sob) 22:04

prosze pomozcie jak najszybciej

Złączono Posty : 20.01.2007 (Sob) 22:16

no pomozcie mi prosze


(Joan Sunshine) #2

http://support.microsoft.com/kb/814789/pl

Przeczytaj to: KLIK i wklej zawartość pliku minidump :slight_smile:


(Siwy Jakub) #3

tak przeczytalem juz to bylo kilka plikow wiec daje kazdy blad;]

Probably caused by : hardware ( win32k!vSynchronizeDriver+64

)

Probably caused by : ntoskrnl.exe ( nt+806b )

Probably caused by : hardware ( win32k+8a7f )

Probably caused by : nltdi.sys ( nltdi+944 )

Probably caused by : win32k.sys ( win32k+8a90 )

Probably caused by : hardware ( win32k+8a7f )

Probably caused by : NVENETFD.sys ( NVENETFD+387e )

Probably caused by : hardware ( nv4_disp+d1ea0 )

Probably caused by : amon.sys ( amon+5762 )

Probably caused by : tcpip.sys ( tcpip+2dcb3 )

no i to wszystkie niektore sie powtarzaja pomozcie mi!! :frowning:


(Joan Sunshine) #4

NetLimiter, sterowniki od LANU NVidii, NOD32. Wychodzi na powiązanie z ruchem sieciowym (np p2p), skoro jeszcze błąd antywira wywala i piszesz, że przy ściąganiu jest problem. Nie wiem jak masz neta podpiętego, ale spróbuj odłączyć tę sieciówkę NVidii i zdeaktywować NODa, zobacz, czy pomoże.


(Siwy Jakub) #5

wlasnie mam neta w LANie wiec musze miec jakies stery a i czesto wywalalo tez win32k.sys a to co jest??


(Joan Sunshine) #6

Sterownik systemowy. Zrób o co prosiłam i napisz, czy pomogło :slight_smile:


(Siwy Jakub) #7

tak netlimiter i nod32 usunalem i z rejestru wszystko wywalilem ale sterow nie usune bo nie bede mial neta a wiec sciagam najnowsze stery do moje plyty bo moze mam stare a sciagam teraz nForce 5.10 a nie wiem jak sprawdzic jakie teraz mam:)

Złączono Posty : 21.01.2007 (Nie) 16:21

P.S. mozesz dac gg?? bedzie latwiej


(Joan Sunshine) #8

Nie pomagamy na gg. Napisz tutaj, wtedy przyda się innym, jeśli ktoś będzie miał podobny problem :slight_smile:


(Siwy Jakub) #9

no spoko teraz bede czekal zostawie jutro kompa caly dzien wlaczonego i dam znac jak cos sie pokaze:)

Złączono Posty : 26.01.2007 (Pią) 19:06

i znow ja:)

bledow jest mniej pokazuja sie jeszcze dwa dotyczace win32k.sys

0x00000050 i 0x0000008E

HELP:) :mrgreen:

Złączono Posty : 26.01.2007 (Pią) 19:08

lol cos chyba nie tak HELP:)

Złączono Posty : 26.01.2007 (Pią) 19:13

nie no cos nie tak mamy 26 stycznia a mi pokazuje ze wiadomosc 21 napisalem jak dzis to pisze;/ :o

Złączono Posty : 26.01.2007 (Pią) 19:16

HELP Z TYM BO COS NIE TAK Joan pomoz jak mozesz:)


(Joan Sunshine) #10

Posty złączyło i gdybyś nie napisał na pw to byśmy się już tego nie dogrzebali, dlatego pisz, jak już masz konkrety.

http://www.pcformat.pl/forum/showthread.php?tid=13407