Witam wszystkich, z góry przepraszam jeżeli coś nie dokładnie zrobię lecz jestem nowym użytkownikiem tego forum. Posiadam laptopa Asus K72JR i od 2 tygodni mam z nim problemy objawiające się zawieszaniem się komputera w losowych momentach (najczęściej jest to w stanie spoczynku, choć zdarza się, że potrafi się zawiesić np. w programie Word). Zawieszanie natomiast nie następuje gdy gram w coś bądź oglądam film. Dodatkowo towarzyszy mu Bluescreen z kodem 124 (zdj BSOD będzie w załączniku)
. Pamięć była sprawdzana programem memtest 86+ (niestety do tego nie mam zdj) i przeszedł on test prawidłowo. Dysk był sprawdzany przez oprogramowanie w Linuxie (smartmontools się nazywał) i wg testu SMART wyszło że jest zdrowy. Gdy problem ujrzałem po raz pierwszy próbowałem sformatować komputer lecz to niestety nie pomogło w rozwiązaniu problemów. Do komputera nie były dokładane pamięci RAM ani dyski. Programy, które mam poinstalowane to w głównej mierze Office, Discord, WinRAR, i kilka gier z platform. Z góry dziękuję za odpowiedź