Bluescreen po instalcji sterowników chipsetu


(Marcinand74) #1

Witam. Mam taki problem otóż chciałem podpiąc pendrive 32 GB pod komputer ale niestety nie widział go (był widoczny w menedżere dysków ale nie dało się nic zrobić) więc postaowiłem zainstalować sterowniki do płyty głównej. Podczas instalacji blackscreen, rozdziałka zmieniła się na 800x600 i blueescreen prawdopodobnie pisało atimkrl.dll i wyłączył sie. Włączam na nowo komputer pojawia się ładowanie systemu i nagle się komputer wyłącza. Wchodzę do trybu awaryjmego usuwam sterowniki karty graficznej wraz z śmieciami od niej ( pliki dll które zostały itp). Ok komputer włącza się normalnie pracuje, po instalacji sterowników do karty graficznej dalej to samo. Proszę o pomoc :wink:

 

Specyfikacja:

AMD Athlon 64 2800 1.8GHz@2.2

RAM 3GB DDR

Karta Graficzna Vertex Ati Radeon hd 3450 512 MB

Asus K8n-E Deluxe

Zasilacz Modecom Premium 530W


(bart86) #2

przy uruchamianiu komputera naciskaj klawisz F8 i z menu wybierz ostatnia znana dobra konfiguracja czy jakoś tak nie pamiętam dokładnie

na tej stronie znajdziesz prawidłowy sterownik http://support.asus.com/Download.aspx?SLanguage=en&m=K8N-E+Deluxe&os=

pendrive mógł zostać nie przeczytany nie z winy sterownika tylko braku aktualizacji do systemu

masz zaktualizowany system?

czy pendrive był sformatowany?


(Marcinand74) #3

zrobiłem i tak nie dało żadnego efektu

 

//Edit

Wiem że najłatwiejsza formą byłby format ale na razie nie chce tego robić :wink:


(bart86) #4

w trybie awaryjnym odinstaluj wszystkie sterowniki i zainstaluj je jeszcze raz

sterownik od płyty głównej znajdziesz na stronie którą podałem lub spróbuj z płyty CD ze sterownikami tylko najpierw odinstaluj sterownik w “dodaj/usuń programy”


(Marcinand74) #5

sterowniki zostały pobrane właśnie z tam tąd

Na pendrive znajdowały się dane itp

System zaaktualizowany

 

Jeśli byś mógł podać jak nazywają się te sterowniki od płyty głównej w menedżerze urządzeń


(bart86) #6

oj i tu będzie problem nie podam ci nazwy


(Marcinand74) #7

bo wiem ze instalowałem sterownik IDE, ethernet, szyny sv Nvidia


(bart86) #8

chipset też masz nvidii

 

może włóż po prostu płytkę ze sterownikami i spróbuj zainstalować te od chipsetu