Na tym ekranie otwórz pozycję Primary Boot Sequence, czyli kliknij Enter. Pokaz obrazek po otwarciu tej pozycji.
W tym oknie zwiń pozycję SATA 3 i przesuń ją klawiszem + na pierwsze miejsce w tej tabeli. Następnie naciśnij klawisz F10, potwierdź zmianę, włóż płytę z instalatorem do napędu i zrestartuj komputer. Podczas restartu może pojawić się napis (angielski), żądający naciśnięcia dowolnego klawisza, to zrób to niezwłocznie. Powinna rozpocząć się procedura instalacji systemu Win 8.1 z Twojej płyty (jeśli jest sprawna?).
Na + nie mogę do góry
Na - mogę na dół
Przeprowadziłem Cię przez początek prawidłowej procedury instalowania systemu. Niestety, muszę się wyłączyć! Czas na przygotowanie do Wigilii. Powodzenia!
Shift +
Jeśli się nie da, to “minusem” spuść wyższe pozycje na dół tak, aby SATA 3 znalazła się na samej górze. Reszta, jak wyżej pisałem.
Polecam tego użytkownika pomógł mi w trudnej sytuacji naprawdę!!! 
Pamiętaj jednak, że gdybyś w przyszłości chciał użyć instalatora systemu nie z płyty CD a z pendrajwa, to w BIOSie, zakładka Startup, musisz przesunąć pozycję USB HDD (prawdopodobnie), z wymienionym obok symbolem pendrajwa, na górę tabeli tak, aby ów pendrajw znalazł się ponad pozycją SATA 1, czyli pozycją twardego dysku.