BlueScreen podczas instalowania systemu

Witam.

Proszę o pomoc.

Wczoraj zrobiłem format kompa było bardzo dobrze aż wkoncu było 66% i przerwało. Był Blue screen z zakładkami itp. Instalowałem na nośniku który jak chce teraz podłączyć to pisze ze nie działa a normalnie sprawdziłem że ono działa. Bardzo proszę o pomoc na święta

Zainstaluj poniższy programik, aby zdobyć więcej informacji o BlueScreenach:

1 polubienie

Musisz podać nieco więcej danych! Co to za nośnik instalacyjny? Pendrajw czy płyta CD/DVD? Jaki system operacyjny ma być, ilu- bitowy? Czy to ma być instalacja systemu “na czysto”? Czy zależy Ci na danych, które już masz na dysku w komputerze? Dobrze by było podać firmę i model płyty głównej komputera lub - jeśli komputer firmowy - jego markę i model.
Dopiero wtedy licz na solidną pomoc.

2 polubienia

Nie mam wogole dostępu do pulpitu

Nośnik instalacyjny Windows 8.1 z płyty CD. System 64bit. Instalacja na czysto. Płyty nie wiem ale komputer Lenovo z xkom

Podaj konkretny model lenovo, wtedy będzie można się doszukać podzespołów laptopa.

Ja mam komputer Lenovo

Może przyczyną jest płyta nośnik? Jest zarysowania i mi pokazuje że jej nie wczytuje i jest nie prawidłową a normalnie jest bo widzę w takiej zakładce jednej

podaj model.

289440 IDEACENTRE 300 S-11 I5-6400/8gb/1000/w/IN8X GT730

Natalie wyjąłem pamięć ram z 8 na 4 bo gra nie działala mogę włożyć jkbc

Chciałbym przypomnieć że mam Windows 8.1 nie mam dostępu do pulpitu poprostu tylko mam ten blue screen i różne zakładki do wybrania wiersz poleceń ten boot co się w takiej konsoli robi safe bot czy jakoś tak przywracanie do systemu itp

To firmowy Desktop Lenovo Ideacentre 300S-11ish

1 polubienie

Tak firmowy z xkom

Uruchom ten komputer i podczas startu klikaj w klawisz Delete lub F2 (można w oba na przemian) tak, aby wejść do BIOSu. Teraz mógłbyś zrobić fotkę ekranu i tu pokazać.

Chciałbym przypomnieć że nie mogę wejść wogole do pulpitu albo się da ale ja nie potrafię jestem poprostu w tym blue screenie

OK! Kiedy widzisz ten ekran naciśnij klawisz F9, potwierdź zmianę, następnie nacisnij klawisz F10 i potwierdź zmianę (chyba “Y”). Teraz zrestartuj komputer.

Nie zadziałało. Ciągle przed startem jest to naprawa komputera czy jakoś tak i diagnozowanie Q po zalogowaniu mam takie coś

No właśnie zadziałało! Bo o to chodziło. Teraz wyłącz komputer i ponownie wejdź do BIOSu (już teraz wiesz jakim klawiszem?). W tym ekranie otwórz zakładkę Startup i pokaż fotkę ekranu.
I się tak nie spiesz! Czekaj na moją (lub kogoś innego) odpowiedź!