Wczoraj zrobiłem format kompa było bardzo dobrze aż wkoncu było 66% i przerwało. Był Blue screen z zakładkami itp. Instalowałem na nośniku który jak chce teraz podłączyć to pisze ze nie działa a normalnie sprawdziłem że ono działa. Bardzo proszę o pomoc na święta
Musisz podać nieco więcej danych! Co to za nośnik instalacyjny? Pendrajw czy płyta CD/DVD? Jaki system operacyjny ma być, ilu- bitowy? Czy to ma być instalacja systemu “na czysto”? Czy zależy Ci na danych, które już masz na dysku w komputerze? Dobrze by było podać firmę i model płyty głównej komputera lub - jeśli komputer firmowy - jego markę i model.
Dopiero wtedy licz na solidną pomoc.
Może przyczyną jest płyta nośnik? Jest zarysowania i mi pokazuje że jej nie wczytuje i jest nie prawidłową a normalnie jest bo widzę w takiej zakładce jednej
Chciałbym przypomnieć że mam Windows 8.1 nie mam dostępu do pulpitu poprostu tylko mam ten blue screen i różne zakładki do wybrania wiersz poleceń ten boot co się w takiej konsoli robi safe bot czy jakoś tak przywracanie do systemu itp
Uruchom ten komputer i podczas startu klikaj w klawisz Delete lub F2 (można w oba na przemian) tak, aby wejść do BIOSu. Teraz mógłbyś zrobić fotkę ekranu i tu pokazać.
OK! Kiedy widzisz ten ekran naciśnij klawisz F9, potwierdź zmianę, następnie nacisnij klawisz F10 i potwierdź zmianę (chyba “Y”). Teraz zrestartuj komputer.
No właśnie zadziałało! Bo o to chodziło. Teraz wyłącz komputer i ponownie wejdź do BIOSu (już teraz wiesz jakim klawiszem?). W tym ekranie otwórz zakładkę Startup i pokaż fotkę ekranu.
I się tak nie spiesz! Czekaj na moją (lub kogoś innego) odpowiedź!