BlueScreen podczas zamykania, restartu, uśpienia - Win7 x32


(Worker23) #1

Witam,

W sobotę postanowiłem sobie zainstalować na swoim notebooku ASUS A6JC Win 7 x32 (wszystkie sterowniki dostępne na stronie producenta pod Vista x32 podeszły bez problemu).

Później zaczął się żmudny czas instalacji wielu programów, przenoszenia danych ze starego systemu oraz instalacji wszystkich aktualizacji.

Wieczorem w niedziele spostrzegłem się, że nie mogę uśpić komputera bo pojawiał się bluescreen. To samo dzieje po restartowniu lub zamknięciu systemu.

Niby wszystko idzie zgodnie z planem, tj. znika pulpit i pojawia się tablica z napisem ZAMYKANIE SYSTEMU. Później widzę bluescreen i restart :frowning:

Zrobiłem zdjęcie tego błędu oraz dokładnych informacji po uruchomieniu Win7

Wszystko umieszczone poniżej. Będę wdzięczny za pomoc, bo ponowna instalacja systemu chyba mnie wykończy.

Z góry dziękuję za pomoc.

blad1.JPG

blad2.jpg

blad3.jpg

blad4.jpg

-- Dodane 16.04.2012 (Pn) 10:21 --

Po zainstalowaniu programu Bluescreen View, wszystko wskazuje na to, że jest to ciągle ten sam problem.

Poniżej raport z programu blue screen view:

http://wklej.org/id/732941/

Wychodzi na to, że dzieje się tak od wczoraj od niewiele przed południa.

Z tego co pamiętam uporałem się wtedy z innym problemem, którego rozwiązanie jest poniżej:

http://www.forum.tweaks.pl/Zamkniecie-p ... t8869.html

Prawdopodobnie to jest przyczyna :frowning:

Jednak tamten problem też jest istotny do rozwiązania.

-- Dodane 16.04.2012 (Pn) 11:01 --

OK, winowajca błędu znaleziony!

Tak jak podejrzewałem chodzi o sterownik pokrywy w laptopie - pokrywa ACPI

Po przywróceniu sterownika działa zamykanie, wstrzymanie i restart.

Jednak powrócił problem, który polega na tym że jak zamknę i otworze pokrywę notebooka ekran się nie włącza. Komputer działa lecz nie ma możliwości włączenia monitora. W opcjach zasilania skutek zamknięcia pokrywy jest ustawiony na " nic nie rób". Po prostu chcę aby pracował po jej zamknięciu. Niestety nie włącza się ekran po jej otwarciu mimo iż komputer pracuje. W xp nie miałem z tym żadnego problemu.

Co teraz zrobić z tym fantem?