Bluescreen restartujący komputer przy uruchamianiu

Ale mam pobrać i do postu wkleić coś teraz z tego programu? Bo nie wiem po co go użyć #-o

Żeby odczytać model płyty głównej i karty graficznej w celu aktualizacji sterowników.

A skąd po nazwie będzie wiadomo że są nieaktualne? i chciałbym aby wszystko zostało sprawdzone co do aktualnosci a nie tylko płyta główna i karta graf. Tak się nie da?

PS. zapodaje nazwe płyty i karty

Płyta główna

ASUSTeK Computer INC. P5VD2-X (Socket 775)

Grafika

HX191D (1280x1024@60Hz)

128MBGeForce 8400 GS (Gigabyte)

Dodane 18.05.2012 (Pt) 18:34

Albo dobra. Doszedłem do wniosku, że jesli jakieś ważne elementy itp będą potrzebowały aktualizacji sterów to same się o to upomną. Podaj mi więc teraz jakbyś mógł jakiś prosty w użyciu program do zbadania pamięci RAM żebyś mógł mi ocenić jej stan i czy bluescreen nie wystąpił przypadkiem z jej winy z winy, bo dysk jest zdrowy jak stwierdziłeś. Na koniec mi odpowiesz czy mam z powrotem zaznaczyć to co kazali odznaczyć na poprzedniej stronie Atis o godz.15:10 oraz pawko o 19:20 Wtedy już zamykamy ten temat bo już nie ma sensu go ciągnąć skoro bluescreen ustąpił a komputer funkcjonuje normalnie. Jeśli jednak nie ma jakiegoś innego prostego programu do testu ram to powiedz mi tylko czy zaznaczyć z powrotem te opcje o których pisali w/w Atis i pawko. :wink:

Miarodajny test należy przeprowadzić poza systemem operacyjnym,czyli z płyty.

Nie ma to większego znaczenia,zrobisz jak zechcesz.Po prostu gdy zostawisz ta opcje odznaczoną będziesz widział niebieski ekran,jeśli ją zaznaczysz komputer zrestartuje się tylko.

A, z płytki poza systemem, to odpada. Ok. Dzięki! :slight_smile: